akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2599
EURO
34,7092
ALTIN
2.394,41
BIST
10.254,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

AKÇAKOCA’DA KILIÇDAROĞLU COŞKUSU

AKÇAKOCA’DA KILIÇDAROĞLU COŞKUSU
28.10.2015 21:40
397
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Seçim Gezileri Kapsamında Geldiği  Akçakoca’da Coşkulu Bir Kalabalık Tarafından Karşılandı. Geç Saat Olmasına Karşın Alandan Ayrılmayan  Binlerce Kişiye Seslenen Kılıçdaroğlu “ Dört Yıllık Yetki Verin Her Şeyi Düzeltme Sözü Veriyorum “Dedi

İlan edilen saatten yaklaşık iki saat geç gelmesine karşın alandan ayrılmayan vatandaşın kendisini coşku ile karşılamasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı konuşmasında,  Ak parti, ile 7 haziran sonrasında yaptıkları koalisyon görüşmelerinde yaşanan gelişmelere değinerek sürdürdüğü;  ” AK Partiye 4 yıl için hükümeti kurabiliriz dedik ama dediler ki biz 4 yıllık hükümet kurmak istemiyoruz. Ne olacak, 3 aylık bir seçim hükümeti kuracağız. Bizde bunu kabul etmedik. Ülkenin bu kadar derdi sıkıntısı varken neden erken seçime gidiyoruz  diye sorduk. Sahi  neden erken seçime gidiyoruz  biliyormusunuz?  Sadece bir kişinin , bana 400 milletvekili vermediniz bende 400 milletvekili verinceye kadar  sizi her seferinde sandığa götüreceğim diyen bir Cumhurbaşkanı yüzünden erken seçime gidiyoruz. Bunu  sizlerinde her zaman  ve özelliklede  1 Kasımda sandığa giderken düşünmeniz gerekiyor. ”  dedi.

Ak parti iktidarlarında bugün gelinen noktada her alanda başarısızlığın ayan beyan ortada olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu “13 yıllık AK Parti iktidarında faizler yükseldi, işsizlik arttı  Dış ilişkiler hiçbir dönemde olmadığı kadar bozuldu , ekonomi kötü PKK yanında birde İŞİD terör belası ortaya çıktı hepsi oldu. Rahmetli babam derdi ki ‘ Oğlum sen doğru git eğri belasını bulur. Alın  görün tablo ortada. Taşeron işçileri kadroya alacağım. Arada taşeronu çıkartacağım. Sen veriyorsun taşarona, taşaron da işçiye veriyor. Taşeronu kaldır işçiye ver. Niye arada birileri alıyor. Birileri köşeyi dönüyor. Taşeronu kaldıracağız farkı da  işçiye vereceğiz. Bir asgari ücretlinin nasıl ve hangi şartlarda çalıştığını  hiç amam hiç bilmiyorlar. Bunları düzeltmemiz lazım.  7 Haziran öncesi 17 milyon yoksuldan söz ederdik. Yeni rakamlar açıklandı. 17 milyon değil 22 milyon. 22 milyon fakir. Bugün bu güzelim ülkemizde  milyonlarca çocuklar yatağa aç giriyorsa  onların annelerinin yaşadığını ve o  dramını  kimse bilemez. Anneler meraklanmayın ben bu dramı bu  acıyı biliyorum. Biz yoksul ve ihtiyaçlı anneye verilen 300 lirayı Anneye verilen  en az 720 liraya çıkartacağız ve hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Eskiden biz bi şey söyledik mi kaynak nerde diye sorarlardı. Şimdi bizim 7 haziran seçim bildirgemizi kopyaladılar vereceğiz diyorlar. Hani kaynak yoktu. Demek ki kaynak varmış. Demek ki CHP dersini çalışmış.  Maliye Bakanı ‘CHP kaynağı bulsun bende CHP’ye oy vereceğim’ diyordu  Hadi bakalım Şimdi Maliye Bakanı gelip CHP’ye oy versin” diye konuştu.

Çok ciddi bir  yönetim krizi yaşayan ülkelerden olduğumuza dikkat çeken Kılıçdaroğlu;” Ülkeyi kimin yönettiği belli değil. Kimin ne yaptığı değil. Çivisi çıkmış bir Türkiye var. İşsizlik diz boyu. İşçi emeğinin karşılığını alamıyor. Çiftçi alın terinin karşılığını alamıyor. Sizin bir de 2B sorununuz var onu da biliyorum. Orman köylüsünün sorunu var onu biliyorum. Orman köylüsü sigortalı olacak. Oradan emekli olacak. Bu ülkede huzuru ve refahı sağlamak için mücadele edeceğiz. Ben sizden sadece ve sadece yetki istiyorum.  Öyle 13 yıl yetki falan verin değil. 4 yıllık yetki verin. Adam gibi bu ülkeyi yönetelim.

 

 

kılıçdar (3) kılıçdar (4) kılıçdar (6)

Türkiye’de bir çok sorun varsa bu sorunları aşmak gerekiyorsa bu sorunları aşacak olan tek parti bakın açık ve net söylüyorum CHP dir. Parlamento da 4 parti var.  Bir parti iktidarda ve bakın ülkeyi ne hale getirdi. 13 yıldır yönetti Türkiye’nin hiçbir sorununu çözmedi. İşsizlik mi ? Dış Politika mı ? Eğitim mi ? hangi alana bakarsanız bakın sorunlar var.  Diğer parti ye bakın o da her şeye hayır diyor. Hayır diyorsan niye seçimlere giriyorsun. Her şeye olmaz. Bu da doğru değil. Siyasetin bir uzlaşma kültürü vardır.  Bir başka parti var ki o da denklem dışı. Geriye bir parti kalıyor.  Adam gibi bir parti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu  partisi. Ülkeyi düşünen bir parti.  Uzlaşma kültürü olan bir parti. Önce ben önce parti diyen değil önce Türkiye diyen bir parti.   Bizim derdimiz budur. Ülkemizin sorunlarını  çözeceğiz. O açıdan sizden Düzce’den milletvekili istiyoruz. Sandığa gidin tabloyu değiştirin. Düzce’nin kaderini hep beraber değiştirelim.” Diyerek sürdürdüğü konuşmasının son bölümünde gençlere seslenen Kılıçdaroğlu; ” Sevgili gençler sizi seviyorum,  Daha güzel bir Türkiye’nin,  daha güzel bir geleceğin Barış içinde çağdaş bir yaşamı egemen kılmak için umudumuz sizlersiniz.  Umutsunuz ışıksınız. Çok çaba göstermelisiniz “ sözleri tamamladı vedalaşarak kentten ayrıldı.