akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

AKÇAKOCA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AKÇAKOCA TSO ‘DA BİR ARAYA GELDİ

AKÇAKOCA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AKÇAKOCA TSO ‘DA BİR ARAYA GELDİ
07.05.2024 10:43
690
A+
A-

Akçakoca Ticaret Sanayi Turizm ve Ekonomisini yönlendiren STK lar ATSO da  sorunların ve çözümlerin görüşüldüğü bir toplantı düzenledi.

Akçakoca TSO Başkanı Mehmet N. Pazvant, Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Duygu Aydoğan, Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Kadir Mutioğlu, Akçakoca Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hikmet Sarıoğlu, Akçakoca Şoförler Odası Başkanı Mehmet Alev, Akçakoca Esnaf ve Kefalet Koop. Başkanı Gürol Sarı, Akçakoca Motorlu Taşıyıcılar Koop Başkanı Muammer Büyük, Akçakoca Turizm Derneği Başkanı Rıza Çakar ve Akçakoca Sakatlar Derneği Başkanı M. Emin Belli’ nin katılımları ile gerçekleşen toplantıda, ilçemiz Sanayi, Ticaret, Turizm ve Tarım konu başlıklarına yönelik sorun ve çözüm önerileri ele alındı.

Akçakoca TSO Başkanı Pazvant’ ın açılış konuşmasının ardından;

  • Fındık üreticilerine ödenen alan bazlı gelir desteklerinin 2010 yılında dekar başına 150 TL (100 dolar) iken, 2023 yılında 170 TL (8.5 dolar) olarak ödeme yapılmış olması ile desteğin yetersiz olması.
  • Turizme yönelik sosyal medya gibi reklam çalışmaların artırılması.
  • İlçemize girişi ve çıkışındaki yön tabelalarının düzenlenmesi.
  • Kültür gezilerini artırmaya yönelik Kaplan Dede mezarlığının destinasyon yönetim altına alınması.
  • Cansuyu, Esnaf ve KGF kredilerinin verilmesine yönelik sıkıntılar ve benzeri sorun ve çözüm önerileri yer aldığı toplantıda, ortak karar üzerine toplantıların daha sık yapılmasına sorunların birlikte takip edilmesi kararlaştırıldı.