akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2616
EURO
34,7778
ALTIN
2.398,32
BIST
10.186,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

VATAN PARTİSİ’NDEN ZİRAAT ODASINA ZİYARET

VATAN PARTİSİ’NDEN ZİRAAT ODASINA ZİYARET
08.10.2020 10:02
454
A+
A-

Vatan Partisi  Akçakoca Şubesi “Mavi Vatan Geleceğimizdir” temalı projelerinin tanıtımını sürdürüyor.

Bu kapsamda Akçakoca Mülki idarecilere,  Yerel yöneticilere , Siyasi Partilere  ve STK ‘ lara yaptığı ziyaretleri Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran  ile sürdürdü.

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi olan Levent Şahin Başaran’ı ziyaret eden  “Mavi Vatan Geleceğimizdir” başlığı altında yapılan  çalışmalar kapsamında Vatan Partisinin  çözüm önerilerinin de bulunduğu bir dosya sunan İlçe Başkanı Serap Naz Başar; “Dosyamızın 7. maddesinde yer alan “Üretim ve İstihdam Odaklı Programın Uygulanması” konusunda sohbet ettik. Fındık üreticisi ve genel olarak tarımın sorunları hakkında kendilerinden bilgi aldık.” dedi.

 

Ziyarette partililerin  bu yıl açıklanan fındık fiyatları, TMO ve FİSKOBİRLİK konusundaki sorularını  yanıtlayan Başaran   “Fındık üreticisi, TMO tarafından açıklanan fiyatı olumlu olarak değerlendiriyor olsa da, bu yıl verimin düşük oluşu nedeniyle yine geçim sıkıntısı yaşayacaktır. Bu sebeple, özellikle fındıkta arazilerin parçalı ve küçük oluşu dikkate alınarak maliyet esaslı fiyat yerine, geçim standardı baz alınarak fiyat politikası benimsenmelidir.  Fiskobirlik’in asıl sahipleri olan fındık üreticileri de, gücü ve büyüklüğünün farkında olarak kurumlarına sahip çıkılmalıdırlar. Fiskobirlik’in yönetim kadroları da sorumluluk almalı ve ortaklarını ikna etmelidir. Türkiye’de tarımın öncelikli sorunu, birim alanda düşük verim ve buna bağlı gelir düşüklüğüdür. Bunun yanında, tarımla iştigal eden nüfusun, genç nesillere özendirilmesi büyük önem arz etmektedir.” dedi.

Güncel konuların sohbet havasında değerlendirildiği ziyaret sonrasında  Başaran’a bir CD takdim eden Vatan Partisi İlçe Başkanı Başar ” Mart ayında Düzce’de düzenlediğimiz ÜRETİM DEVRİMİ KURULTAYI’mızda konuşmacı olarak ağırladığımız ve izleyicilerden büyük alkış alan konuşmasından dolayı Ziraat Odası başkanımıza tekrar teşekkür ederek, kurultay görüntülerinin bulunduğu CD yi kendilerine takdim ettik.” dedi