akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4010
EURO
34,7830
ALTIN
2.397,65
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

ÜÇÜ BİRARADA AYAZLI’DA

ÜÇÜ BİRARADA  AYAZLI’DA
07.04.2017 20:38
572
A+
A-

16 Nisan Halk Oylamasında Çalışmalarını Aralıksız Sürdüren Cumhuriyet Halk Partisine Yerelde İktidarı Kazandırmış Fikret Albayrak, Selçuk Yanmaz Ve Turan Güler Üçlüsü “HAYIR “ Kampanyası Kapsamında Ayazlıda Gerçekleştirdikleri Toplantıya   Vatandaşlar Yoğun Bir Katılım Sağladı.

Yeni kurulan Ayazlı Derneği lokalinde yapılan toplantıda konuşan Eski İlçe başkanı Selçuk Yanmaz sürecin nasıl geliştiğini ve ne oldu da bir rejim değişikliğine gerek duyulduğunu açıkladığı konuşmasında ülke yönetiminin bir kişinin iki dudağından çıkacak kararlara bırakılmasının neden olacağı tehlikelere dikkat çekti. Her vatandaşın parti sempatizanlığından sıyrılıp ülkenin bir felakete doğru sürüklenmesine neden olacak bir gidişe dur demesi için çalışması ve hayır verilmesini sağlamak için çalışması gerektiğini vurguladı.

chp-ayazli-1

 

Eski Belediye Başkanı ve Evet kampanyasının önemli aktörlerinden Fikret Albayrak ise konuşmasına yeni kurulan Ayazlı Mahallesi Derneği yönetimini kutlayarak başladı.

Albayrak, 16 Nisan’da siyasi kararlar ile oy atılmaması gerektiğinin altını çizerek sürdürdüğü konuşmasında “Evet ya da hayır’ı anlatırken siyasi düşüncelerimizden muhakkak sıyrılmamız gerekiyor. Sıyrılamazsak bir şekilde yanlış karar verme, yanlış oy kullanma gibi bir sonuca varabiliriz.” dedi.

 

chp-ayazli-3

16 Nisan’da oylanacak olan Anayasa Değişiklik Teklifinde yetkilerin tek kişide toplanmasının oylanacağını ifade eden Albayrak, “Bu anayasa paketinin her maddesinde tek kişiye yetki verme var. Burada asıl mevzu bu. Yoksa Türkiye’nin herhangi bir sorununu çözecek bir şey yok bunun içinde. Bu anayasanın tek amacı tek kişiye yetki verilmesidir.” diye konuştu. Albayrak, 15 Temmuz’da bu anayasa teklifinin kullanılmış olması sonucu sadece Cumhurbaşkanı’nı ele geçirmenin yeterli olacağını belirterek “Çünkü bütün yetkiler onda. Cumhurbaşkanını aldığınızda zaten ülkeye darbe yapmış olurdunuz. Ama 15 Temmuz’da bütün kurumlar ayağa kalktı, yargı, milliyetçi ordu ayağa kalktı, Meclis açıldı sabahlara kadar mücadele verdi. Halk da sokağa indi herkes bir koldan mücadele verdi. Ama yetki bir kişide olsaydı, sadece bir kişi almakla darbe gerçekleşmiş olacaktı.”

chp-ayazli-4 chp-ayazli-5değerlendirmelerinde bulundu. Gelişmiş ülkelerin anayasalarının oylanacak anayasadan farklı olduğunu iddia eden Albayrak, “Gelişmiş ilk 20 ülkelerin anayasaları bundan farklı. Bu anayasa geri kalmış ülkelerin anayasalarına benziyor. Emperyalist güçlerin müdahale ettiği ülkelere ve onların anayasalarına bakın. Çok büyük bir tehlike var. Yarınlardan büyük endişe duyuyoruz.” dedi. Bizi yönetecek insanların, bizi nasıl yöneteceğine biz karar verelim diyen Albayrak tüm vatandaşlardan referandumda ‘hayır’ oyu kullanmalarını istedi.

chp-ayazli-2

Toplantı ilçe başkanı Turan Güler’in gösterilen büyük ilgiye teşekkür konuşmasıyla son buldu.