akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2960
EURO
34,7983
ALTIN
2.409,80
BIST
10.270,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
16°C

“ EVET “KAMPAMYASININ LOKOMOTİFİ YEMENİCİ-AKÇA İKİLİSİNE ÇAKIR’DA KATILDI

“ EVET “KAMPAMYASININ  LOKOMOTİFİ YEMENİCİ-AKÇA İKİLİSİNE ÇAKIR’DA KATILDI
07.04.2017 19:32
578
A+
A-

Referandum Çalışmalarını Merkezde Kahve Toplantıları İle Sürdüren “Evet” Kampanyasının Lokomotifi Başkan Yemenici İlçe Başkanı Dergah Akça İkilisine  Yoğun Bir Katılımın Gözlendiği Merkez Cami Altı Toplantısında Osman Çakır  Destek Verdi.

Gündüz çarşı merkezinde Kadın ve Gençlik kolları başkanları  ve yönetim kurulu üyeleri ile esnaf ziyaretlerinde  bire bir  çalışma yaparak n vatandaşlardan evet vermelerini isteyen Başkan Yemenici  ve İlçe Başkanı Akça Akşam Merkez Cami Altında kahve toplantısı gerçekleştirdiler.

cam-cam-2

Önceki dönem Milletvekili Osman Çakır’ın da katıldığı “evet “ çağrısının  yapıldığı geniş katılımlı  toplantıda açış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Dergah Akça referandum sürecine gelişi anlatarak başladığı konuşmasında “Bugüne dünden gelmedik. Biz vesayet anayasını  değiştirmek için 2012 yılından beri çalışıyoruz. Ancak mutabakat sağlanamadığından çözemedik. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında MHP nin verdiği destekle üzerinde anlaştığımız ve sistemi değiştirecek 18 maddeyi halkın oyuna sunma aşamasına getirdi. 16 Nisanda verceğiniz evet oylarıyla daha güçlü  bir ülkenin, daha hızlı karar veren ve uygulayan bir hükümetin ve iki başlılığın ortaya koyduğu sorunlardan arınmış güçlü lider başkanlığında bir Türkiye’nin önünü açacaksınız “dedi.

cam-cam-3

 

Son iki yüzyılda ilk kez hangi sistemle yönetilmek istendiği soruluyor ve  milletin önüne sandık konulduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Yemenici ;” Bugüne kadar hep millet iradesi göz ardı edilerk oluşturulan, birilerinin hazırlayıp dikkte ettirdiği yasala ve onu sonucunda kurulan hükümetler tarafında yönetildik ve bunun ağır bedelini ödedik. 14 Yıldır hızla büyüyen ülkemizin önünü kesmek için girişilen hain planları güçlü duruşumuzla defettik. 16 Nisanda   çok daha güçlü ve hızlı karar alıp uygulayan bir sistemi kurmak için milletimizin iradesine başvuruyoruz. Ve daha güçlü bir  Lider yönetiminde daha güçlü bir Türkiye için  “evet” demenizi istiyoruz” dedi. Yemenici halk oyuna sunulan 18 maddeyi ve yapılan değişiklikleri kısa kısa açıkladı

cam-cam-5

.

Son konuşmacı Osman Çakır ise  Saltanatı ve Hilafeti kaldırarak  Cumhuriyeti kuran iradenin parti,li başkanlık sistemini ihdas ettiğini vurgulayarak “ Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan 1950 li yıllara kadar fiilen  başkanlık sistemi uygulanmıştır.Bugün yapılmak istenen bundan farklı bir şey değildir. Bu sistem kırallığın ve padişahlığın olmadığı yönetim biçimlerinin en iyisidir. 17 Nisandan itibaren  daha güçlü daha hızlı karar alabilen istikrarlı  hükümetlerin  görev alacağı  yeni ve farklı bir döneme geçeceğiz. Sadece evet demeniz yetmez görev addedip  faydasını anlatıp konu komşuyu ikna edeceksiniz “dedi.

Soru sormak isteyen olup olmadığının sorulması üzerine bir vatandaş “Bizler soru sormaya korkuyoruz. Hemen hayırcı olmakla itham ediyorlar. Cumhurbaşkanımız hayırcıların teröristlerle aynı olduğunu söylemesini nasıl değerlendiriyorsunuz. 14 yıldır terörü neden bitmedi” sorusuna Dergah Akça  bu sözle ilgili sayın cumhurbaşkanımız açıklama yaptı ve meramının  tüm hayırcıların terörist olduğunu kastetmediğini söyledi “ derken Başkan Yemenici terörün bitirilememesi sorusuna “ Askerin içinde yapılanan hain fetöcü komutanlarının yüzünden  bu konuda kesin sonuç alınamadı. Yanlış yönlendirmeler hedef şaşırtmalar yaptılar. Şimdi temizlendiler ve bakın  kafalarını kaldıramıyorlar. 16 Nisandan sonra daha da temizlenecekler ve ülke huzur günleri yaşayacak “dedi.