akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2595
EURO
34,7072
ALTIN
2.402,63
BIST
10.251,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

TUZCU’NUN YENİ KİTABI YAYINLANDI

TUZCU’NUN YENİ KİTABI YAYINLANDI
14.02.2017 11:23
556
A+
A-

Akçakoca’lı Araştırmacı Yazar İbrahim Tuzcu’nun Basımı Gerçekleştirilen 9. Eseri “Düzce Laz Göçleri” Kitabı Piyasaya Çıktı.

Son yıllarda Düzce nin yetiştirmiş olduğu Araştırmacı Yazar ve Gazeteci İbrahim Tuzcu’nun şimdiye kadar yazmış olduğu 11. Kitaptan 9. kitabı olan “Düzce Laz Göçleri “ eserinin basımını gerçekleştirerek dağıtımına başladı.

Kitabın içeriğinde 1878 yılında Doğu Karadeniz yöresinden Düzce’ ye gelen Laz’ ların göç hikayelerinin ele alındığı kitap 350 sayfadan oluşuyor.

Tuzcu kitabın basımının gerçekleşmesi nedeniyle yaptığı açıklamada bölge kültürüne ve unutulmuş geçmişimize ışık tutmak amacıyla zor bir çalışmayı severek yaptığını belirterek; “ Yeni kitabım Düzce Deprem Şehitleri “ kitabım için sponsor arıyorum. Eğer bu kitabıma sponsor bulursam hemen baskıya verip Düzce’li hemşerilerim ile buluşturacağım. Düzce Laz Göçleri kitabımı edinmek isteyenler Düzce de Çeka matbaasından ve Tuzcuibrahim facebook sayfasından ya da 05365151034 telefondan irtibat kurmaları gerekir” dedi.

i-tuzcu-2

İBRAHİM TUZCU KİMDİR?

1956 Yılında Akçakoca Ayazlı mahallesinde dünyaya geldi. İlkokulu Barbaros ilköğretim okulunda ,orta okulunu Akçakoca Lisesinin ortaokul kısmında , liseyi Kdz Ereğli’de o zamanın sanat okulu Endüstri Meslek Lisesi’nde okudu. 1973’te mezun oldu. Okulun bitiminde görev aldığı Ereğli Demir Çelik Fabrikalarında çeşitli kademelerde görev aldı. 2000 yılında emekli olan Tuzcu Sporu çok sevdiğinden çeşitli kulüplerde Düzcespor , Akçakocaspor , YeniAkçakocaspor , Akçakoca İdmanyurdu) fahriyen çalıştı. Yeni Akçakocaspor, Antaş İdmanyurdu , Ayazlı Tersane spor kulüplerinin kuruluşunda görev aldı.

Bolu ASKF komitesinde 2 yıl çalışt. Düzce’ de saha komiserliği yaptı. Çuhallı Çarşısı Güzelleştirme Derneğinin kurulmasında emeğim oldu. Tuzcuoğlu Secere,Yeşil Akçakoca ,Lazimarktan Ayazlıya,Akçakoca köyleri, Düzce şehitleri, Akçakoca’ da spor, Düzce Hakkında Herşey , Düzce Spor Tarihi, Düzce Deprem Şehitleri, Akçakoca Gazileri, Düzce Laz Göçleri adlı kitapları derledi. 2 çocuk babası ve az Fransızca bilen Tuzcu Cennet Düzce’yi çok seviyor.

Tuzcu Düzce Deprem Şehitleri Ve Düzce Savaş Şehitleri Kitabına Sponsor Arıyor.