akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3789
EURO
34,5665
ALTIN
2.384,92
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

EVİNDEN EDİLEN SBL KİRAYA ÇIKTI

EVİNDEN EDİLEN  SBL   KİRAYA ÇIKTI
22.09.2016 20:38
590
A+
A-

Okullarından Çıkarılarak Barbaros Anadolu Lisesine Taşınmaları Kararına Karşı  Okulların Açıldığı Günden Buyana Haksız Uygulamaya Karşı Direnen  Okullarından Ayrılmak İstemeyen Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri Velileri İle Alınan Müşterek Karar Sonrası Konuyu Yargıya Taşımak Üzere, Sürdürdükleri  Derse Girmeme Eylemini  Sonlandırarak Barbaros Anadolu Lisesine Gittiler.

 

Sosyal Bilimler Lisesinin İmam Hatip Lisesinin kız öğrencilerine tahsisi konusu ile başlayan SBL Öğrenci ve velilerinin haksız uygulamanın aşılması için verdikleri mücadele bundan sonra hukuki zeminde sürecek.

Kararı öğrenci velileri iki gündür tartışmaları sonucunda aldılar ve bugün çocukları ile birlikte yeni okullarına gittiler.

Okullarının ellerinden alınma kararına karşı çıkan öğrenciler ve velilerin  kararın geri alınması için yapılan tüm girişimlerde yer alan  bu uygulamanın öğrencilere yapılan haksızlıkların en büyüğü olduğunu vurgulayan bunu  hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği bir girişim olarak gördüğünü belirten Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Hasan Ali Yanmaz   kararı bahçede toplanan öğrencilere duyurdu. Öğrenci ve Velilere hitaben kararı ve bundan sonra izlenecek yolu açıklayan Yanmaz “ Bu adaletsiz uygulama sizlere  ağır bir haksızlıktır. Sizler yarının yöneticileri, daha fazla adalet sağlamak için daha çok çalışarak daha önemli mevkilere gelmelisiniz.  Bundan sonra mücadele hukuki zeminde sürecektir.” Dedi.

img_0950

sbl-4

sbl-1 sbl-2

Veliler içinden bir hanım ise ağlamamak için kendini zorlayarak “ 15 Temmuz askeri darbesinde etten duvar örerek savunduğumuz başbakanımız Cumhurbaşkanımız bugün bize karşı, çocuklarımızın geleceğine karşı yapılmış sivil darbede yanımızda olacaklardır. Buna inanıyorum “dedi

Konuşma sonrası  okulda kalan diğer arkadaşları ve çalışanlar ile gözyaşları içinde vedalaşan öğrenciler  velileriyle birlikte topluca yürüyerek Barbaros Anadolu Lisesine gittiler.sbl-5

sbl-3

Barbaros Anadolu lisesi avlusuna girdiklerinde kendilerini Barbaros öğrenci ve öğretmenleri tarafından çiçeklerle karşılandılar .

Okul önünde kısa bir karşılam töreni gerçekleşti her iki okulun müdürleri işleyişle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Çocuklarını sınıflara gönderen veliler daha önce oluşturdukları temsilcileri ile konunun hukuksal takibini yapacakları, telefon  ağı ile haberleşme sağlamak konusunda görüş birliği içinde dağıldılar.