akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2203
EURO
34,9822
ALTIN
2.508,72
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

AĞLAYA AĞLAYA GİTTİLER

AĞLAYA AĞLAYA GİTTİLER
22.09.2016 18:56
510
A+
A-

Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri; kendilerine reva görülen haksızlığa hukuksuzluğa  karşı   günlerdir sürdürdükleri mücadeleleri, yargıya taşıma kararı alarak okulları ile vedalaştılar .

Neresinden bakarsanız bakın, severek seçerek ve isteyerek geldikleri Okullarının ellerinden alınması uygulaması, Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinin  Hayatları Boyunca Unutamayacakları bir haksızlık olarak kalacak olup Türkiye’de devlet adamı yetiştirilmesinin alt yapısı olarak açılan ve sayıları 30 civarında olan bir kuruma vurulmuş en büyük darbedir.

Okulların açıldığı ilk günden bu yana bu çocukların yaşadığı duygu karmaşasının gelecek yaşamlarında ne kadar ve nasıl yansıması olacaktır bilemiyorum ancak; İktidarın Akçakoca temsilcileri ile konunun birinci dereceden ilgili bürokratlarına  ömürleri boyunca bir ah olarak kalacağında eminim.

Takip edebildiğim kadarıyla  çocuklarının  huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim alabileceklerine inanarak Akçakoca’ya yurdun bir çok ilinden gelmiş öğrenci velileri ile Akçakocalı veliler ve onların gözbebeği yavruları okullarının ellerinden alınmaması için verdikleri mücadele içinde “Bize ne Kız İmam Hatiplilerden “ demediler ve onların sorunlarına bugüne kadar neden çözüm bulunamadığını sorguladılar.

Evet, Sahi ya . Ey 15 yıldır kesintisiz iktidarda olan ve hemen her konuyu İHL temeli üzerine bina eden  iktidarın Akçakoca yetkilileri neden  bu süre içinde göçebe hayatı yaşayan İHL ye gerrektiği gibi uygulamalı eğitim öğretim yapabileceği bir okulu inşa edemediniz?….

Üç yıldan bu yana hızla artan imamhatip öğrenci mevcudu ile ilgili bir çözüm aramayı akıl edemeyip  bugün kavga dövüş ilçemize kazandırılan bir seçkin lisenin kaybedilmesi uğruna  çözüm bulmaya mı ancak becerebildiniz.

Konu ile birinci dereceden ilgili olanlar… Bugün orada olmalıydınız. Öğretmenlerinden, kantinci ablalarından okulun  duvarlarından onların gözyaşları içinde kopuşunu  bahçe kapısından çıkarken son bir kez gözlerini binanın duvarında yazan SOSYAL BİLİMLER LİSESİ  yazısına dikerek hıçkırarak ağladıklarını  görmenizi isterdim. Ama yoktunuz… Kurgulayıp burgulayarak  bir sorun yumağı olarak Kaymakam Sayın Özer’in kucağına bıraktığınız ve ondan sonra hiç ortalarda görünmediğiniz, Çözüm için parmağınızı oynatmadığınız, bir gönül almak için dahi uğramadığınız, gibi  yine yoktunuz.

Bir eğitimci olarak İHL sorunlarına da asla duyarsız değilim ve en güzel okullarda okumaları taraftarıyım. Bunun sağlamamasını da hep sorguladım. Ancak İHL sorununu çözeceğim diye severek koşa koşa Akçakoca’mıza gelen eğitim elçilerimizi yerinden yurdundan etmek; dersi bu okulda , yemeği şurada, yatağı burada etüdü bilmem nerede bir uygulamaya mahkum etmek bu çocuklara yapılabilecek en büyük haksızlıktır, büyük bir vebal almaktır ve günaha girmektir.

Tek vekillerle Akçakoca ‘nın elde ettiği kazanımlar üç vekille tek tek giderken hiç sesinizin çıkmaması anlaşılır bir durum değildir.

Umarım  hukuk bu  haksızlığa dur der.

Özdal ALAS