akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2997
EURO
34,7882
ALTIN
2.401,14
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

TANAL, SOSYAL BİLİMLER LİSESİ SORUNUNA EL ATTI

TANAL, SOSYAL BİLİMLER LİSESİ SORUNUNA EL ATTI
20.09.2016 19:36
436
A+
A-

Giderek Daha Çok Çözümsüzlüğe Daha Karmaşık Bir Hal Almaya Başlayan Sosyal Bilimler Lisesinin Başka Bir Okula Taşınması Sorununa CHP Milletvekili Mahmut Tanal El Attı.

İki gündür Sosyal Bilimler Lisesi önünde başka bir okula taşınmaları kararına tepki gösteren ve sorunlarına çözüm arayışlarını sürdüren  velileriyle birlikte okulları önünde bekleyen öğrencilerin  sorunları yerinde görmek üzere  Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, Akçakoca’ya geldi.

img_0946

Bir süre parti İlçe Merkezinde Başkan Turan Güler ve yöneticilerle bir toplantı yapan ve konu ile ilgili bilgiler alan Tanal okul önünde bekleyen veli ve öğrencilerle görüşmeden önce Kaymakam Mehmet Özer ile yaklaşık 1,5 saati bulan bir görüşme yaptı.

İl Başkanı Zekeriya Tozan , Merkez İlçe Başkanı Alaattin Duran ve Kadın Kolları Başkanı Fatma Karaüç ile  Akçakoca’ya gelen Tanal ilçe yöneticileri ve SBL aile birliği üyeleri ile birlikte Kaymakam Özer’i ziyareti gayet olgun bir havada başladı ve   görüşme fotoğraf alımından sonra basına kapalı olarak yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

tanali-5

Toplantı sonunda net bir açıklama yapılmazken Tanal “Diyaloglar sürüyor ve konu her iki  tarafı da memnun edilecek bir yöntemle çözülecek. Taraflar sakince çözümü beklesin “dedi.

KAYMAKAM ÖZER SBL’YE GİTTİtanali-7

tanali-6

Tanal ziyareti gerçekleşmeden önce her iki okul öğrenci ve velilerinin karşı karşıya geldiği zaman zaman küçük elektriklenmelerin yaşandığı okulda ilçe milli eğitimden, Ak Parti yönetiminden İdareden kimsenin olmayışı bazı sıkıntıların yaşanması üzerine haberdar edilen Kaymakam Özer SBL ye giderek koridorlarda topluca oturan SBL li öğrencilereden binayı boşaltmalarını  kanunsuz bir iş yaptıklarını kendilerine idari soruşturma açılacağını söyledi ve velileri toplantı salonunda görüşme yapmaya davet etti.

 

 

Bu arada öğrenci velilerinin cep telefonlarına 19-9-2016 tarihli SBL nin Barbaros Anadoluya taşınması ile ilgili valilik kararının mesajı geldiği görüldü. Kaymakam Özer ;öğrencilerin kurum idarecileriyle karşı karşıya gelmemeleri yönünde velileri uyararak başladığı konuşmasında  velilere demokratik nizam içinde her işin yürütülmesi gerektiğini yapılan işin bir zaruretten kaynaklandığını ve amacın temelde kimseyi mağdur etmemek olduğunu söyledi. Velilerin itirazları ve haksızlığa uğradıklarını ifade çabaları arasında salondan ayrıldı

img_0944

Veliler  ve Öğrenciler okullarının Kız İmam Hatip yapılacağının söylenmesine karşın Okulda kalan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri arasında erkeklerin bulunmasına hatta 12.ci Sınıf erkek imam hatiplilerin de burada ders yapacağı bilgisi edindiklerine dikkat çektikleri itirazlarında müktesep hakkımızı elimizden gayri kanuni alınmasına sessiz kalmayız. Bu konuda gereken her türlü kanuni  girişimi yapacağız.”dediler.

tanali-2 tanali-4

TANAL HER İKİ OKULUN ÖĞRENCİ VE VELİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

 Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer ile kaymakamlık binasında yaptıkları toplantının ardından, CHP milletvekili Mahmut Tanal ve beraberindekiler Sosyal Bilimler Lisesi önünde bekleyen her iki okula mensup öğrenci ve velileri ziyaret ettiler. Siyasi gösteriş olamamasına özen gösteren ve okul bahçesine girmekte tereddüt eden Milletvekili Tanal  her iki okul mensuplarına ayrışmamalarını birbirlerini kucaklamalarını birlik ve sevgi içinde eğitim ve öğretimlerini sürdürmelerini önerirken “İdare edenlerin yeteneksizlikleri yüzünden okul kapılarında öğrencilerin ve velilerin karşı karşıya gelmiş olması hoş bir görüntü değil. “dedi

Daha sonra okul bahçesi dışında basın mensuplarına girişimleri ile ilgili bir açıklam yapan Tanal “Kaymakam beyle olumlu  bir görüşme yaptık. Konuyu diyalog yoluyla çözeceğiz. Valilikle de bir görüşme gerçekleştireceğiz. Sonuç olarak diyalog yoluyla bu sorunu ortadan kaldırarak hiçbir öğrencinin mağdur olmayacağı bir ortamı sağlayacağımıza inanıyorum. Sorun birkaç gün içinde sonuçlanmaz isi konuyu meclise taşıyacağım ve orada çözüm arayacağım.”dedi