akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3796
EURO
34,7119
ALTIN
2.400,68
BIST
10.039,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

HUKUK MÜCADELESİ VEREN SBL VELİLERİNİN GÖRÜŞÜ ALINIYOR

HUKUK MÜCADELESİ VEREN SBL VELİLERİNİN GÖRÜŞÜ ALINIYOR
04.01.2017 19:40
418
A+
A-

Akçakoca Sosyal  Bilimler Lisesi Öğrencilerinin Barbaros Anadolu Lisesi Çatı Katına Yerleştirilesiyle Duruma Tepki Gösteren Velilerin   Hak Arama Süreçleri Hukuki Zeminde Sürüyor.

Çocuklarının puanlama ve tercih sistemi ile girilen okullarından hiçbir gerekçe gösterilmeden  çıkarılmasının kendilerine yapılmış büyük bir haksızlık olması nedeniyle çözüm bulunması ve haksızlığın giderilmesi için çalmadık kapı bırakmayan SBL velilerinin Akçakoca Kaymakamlığında Vali Yardımcısı  Hasan Bağcı   tarafından görüşleri alındı.

Yetkili tüm  kurumlara ve kişilere sorunlarının çözümü için başvurduklarını belirten  SBL velileri “son olarak görüştüğümüz ve çözüme yönelik büyük umutlar beslediğimiz Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız  Faruk Özlü’nün açıklaması ile hayal kırıklığına uğradık. Tüm kapılar kapandı. Bunun üzerine haklarımızı  hukuki yoldan kazanmak için  bireysel dava açtık. Davacı olan velilerin tümünde dava dosyasına konulmak için  bugün süreçle ilgili yaşananları, uygulamaya karşı çıkış nedenlerimizi, bize yapılan haksızlığı ve  müktesep haklarımızın  elimizden  alındığını , büyük bir mağduriyet yaşadığımızı ifade ettik ve tutulan zaptı imzaladık “dediler.

Dava açan her velinin bulundukları yerleşim alanında görevlendirilen muhakkikler tarafından görüşlerinin alındığı ve dava dosyasına bilgi olarak konulduğu öğrenildi.