akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3458
EURO
34,8225
ALTIN
2.404,22
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

CHP DELEGESİ BİR KEZ DAHA “TUĞRUL ABANOZ” DEDİ

CHP DELEGESİ BİR KEZ DAHA “TUĞRUL ABANOZ” DEDİ
13.08.2023 20:10
1.054
A+
A-

Cumhuriyet halk partisi Akçakoca olağan kongresi öğretmenevi toplantı salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

İki adayın yarıştığı ve blok listelerle seçimlerin yapıldığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Divan Kuruluna Düzce Milletvekili ,  İl Başkanı Semih Cemşit ve Parti sekreteri Fatma Örs’ün seçildiği kongreye Ak Parti, İyi Parti Saadet partisi ilçe başkan ve yöneticiler, merkez ilce Başkanı, İl Kadın Kolları Başkanı eski ilçe başkanları delegeler ve salonu dolduran partililer katıldılar.

Milletvekilinin genel kurula hitap etmesinden sonra konuşan İl Başkanı Semih Cemşit,” İki adaylı demokratik bir yarış içerisinde gerçekleştirmekte olduğumuz  kongrenin sonucunda kazanan partimiz olacaktır. Bu kongrede oluşacak güç birliği le yerel seçimlerin kazananı  Akçakoca’da da CHP olacaktır” dedi.

Faaliyet ve Hesap raporlarının okunarak ayrı ayrı oylanması ve ibra edilmesinin ardından yapılan kura çekimiyle ilçe başkan adaylarının konuşmasına geçildi.

Kurayı kazanan mevcut ilçe Başkanı Abanoz tek adayla kongreye gidilmesi çabalarının sonuç vermediğini vurguladığı  konuşmada “Bizi solcu görmeyen bir anlayışla karşı karşıyayız.  Şu anda karşınız da gördüğünüz bu insan sizler kadar solcu, sizler kadar CHP’li ve sizler kadar tutkulu. Bu insanlar 3 buçuk yıldan bugüne kadar sanki yarın seçim varmış gibi çalıştılar, emek verdiler. Faaliyet raporunu okuduk, solcu olmayan, partisine inanmayan, hizmet etmek için gelmeyen insanlar neden bu kadar yorulsun. Benim içimi acıtan bir şeyler var, madem kongredeyiz, bu bizim kongremiz, burada her şey konuşulacak. Demokraside seçimler olur, ama demokratik yollarla olur. Kara propagandalarla iktidarın yaptığı gibi algılarla yapılmaz. Şimdi bir hareket başlatılmış; adı 20 Haziran hareketi. 2 tane arkadaşımız, bu 20 Haziran hareketini örgütlüyor. Biz, tek liste ile bu kongreye gitmek istedik, çarşaf liste yapalım dedim. Ama bu arkadaşlar, Hamdi Başkan olursa olur dediler. Bizim emeklerimizi kimse hiçse saymasın. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz ve emeğe saygılıyız. “ dedi.

Dönemlerinde Partiye  Akçakoca’da güç kazandırıldığını belirten Abanoz “ Yaptıklarımızı her mecrada paylaştık. Üye sayımızı oy oranımızı artırdık. Şimdi tek hedefimiz var partinin aday göstereceği Belediye Başkan adayı öncülüğünde yerel seçimi kazanmak “ dedi ve çalışma arkadaşlarını  sahneye davet ederek teşekkür etti.

Başkan Adayı Hamdi Deniz en  son yine bu salonda yapılan toplantıdaki “siz ne düşünürseniz düşünün, ben doğru bildiğim yolda yürüyeceğim derken, ’hiç kimse umurumda değil, ben yine kendi bildiğimi okuyacağım’ dediği söyleminin yanlış anlaşılmış olduğundan dolayı özür dilerim diyerek başladığı konuşmasında; ”Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısındaki konuşmamın yanlışlığı için özür diledim . Tekrar diliyorum. Ancak az önce burada yapılan konuşma   ayrımcılıktır. Bundan önce de aynı dilin konuşulmasından rahatsızlık yaşanmıştır.  Bizde bu ayrıştırıcı dilin önüne geçmek için ben aday oldum” dedi.

Milletvekilinin konuşmasında değindiği bazı konular ile söz  alan SHP  den belediye Başkan adayı olan Parti Meclisi eski üyelerinden Tülay Ateş’in konuşmalarına bazı üyeler ve delegeler tepki gösterdi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimlerde 144 kullanılırken, Tuğrul Abanoz 86, Hamdi Deniz ise 56 oy aldı. İki oy ise geçersiz sayılırken, seçimlerin ardından yeniden başkanlığını ilan eden Abanoz, kongrede oy kullanan tüm delegelere teşekkür etti.

İki aday birlikte sahneye çıkarak il başkanı Çemşit ile fotoğraf verip  dayanışma birlik mesajı verdiler.

 

Hamdi Deniz, seçimi kazanan Tuğrul Abanoz’a dönerek, ‘seçim öncesi söz vermiştim. Abanoz kazanırsa alnından öpeceğim demiştim. Şimdi sözümü tutuyorum’ diyerek Abanoz’u alnından öpmesi büyük alkış aldı.