akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

CHP AKÇAKOCA FELAKETİN 4. YILINDA SEL BÖLGESİNDE

CHP AKÇAKOCA FELAKETİN 4. YILINDA SEL BÖLGESİNDE
20.07.2023 09:53
179
A+
A-

   Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca ilçe teşkilatı  2019 yılında yaşanan sel felaketinin seneyi devriyesinde  en büyük  acının yaşandığı  ve yıkımın gerçekleştiği 7 can kaybedilen bölgeyi ziyaret etti.

 Her yıl 19 Temmuzda bölgeyi ziyaret ederek gelenekselleştiren  CHP  heyetine başkanlık eden Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz ziyaret ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ Cumhuriyet Halk partisi Akçakoca ilçe başkanlığı olarak her sene 19 Temmuz tarihinde 2019’da sel felaketinde etkilenen köylerimizi ziyaret ediyoruz.

İlk durağımız Uğurlu köyü oldu. Hep  gündemimizde olan ve sürekli takip ettiğimiz 2019 senesinden bu yana yapılmayan Düzce ilini Sakarya iline bağlayan , civar köylerin ulaşımını kısaltan ve rahatlatan Bezirgan köprüsü ile ilgili çalışmaların ne durumda olduğunu inceledik.

Felaketin 4. yılında halen yapılmamış olan ve her iki köyde yaşayan vatandaşlarımız yanısıra güzergahı kullananların  büyük sıkıntılara yaşamasına neden olan    Bezirgan Köprüsü’nün   bugünkü ziyaretimizde ihalesinin yapıldığı, zemin etüdünün tamamlandığı, geçen günlerde yaşanan selden dolayı çalışmalara ara verildiğini öğrendik.

Bu işin takipçisi olacağımızı zaman, zaman yerel ve sosyal medya aracılığı ile kıymetli vatandaşlarımıza iletmiştik.

Ümit ederiz ki kısa zamanda Uğurlu köyü Bezirgan Köprüsü’ne kavuşur. Uğurlu Köyü ziyareti sonrası 4 çocuk 3 yetişkinin sel sularına kapılıp hayatını kaybettiği bölgeye gittik.

 

Selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz. Bizi sevindiren, o bölgede devlet Su işlerinin  kalıcı çözümler üretmek, dere yatağını ıslah etmek ve yerleşim bölgeleri boyunca istinat duvarı yapmak için beton şantiyesi kurmaya çalıştıkları iş makinelerinin hazırda tutulduğunu görmek bizleri memnun etti.

Ümit ederiz ki her yağmurda tedirgin olan köy halkının huzur içinde yaşaması için başlatılan kalıcı çözümlerin  kısa zamanda tamamlanması  bizleri de memnun edecektir.

Selden zarar gören tüm köylerimize ve köy halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu acıların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz.” dedi.