akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3528
EURO
34,8005
ALTIN
2.399,63
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

CHP   MİLLETVEKİLİ GAYTANCIOĞLU “ ESNAF BAKANLIĞI KURULACAK-DESTEKLEME 500 TL OLACAK”

CHP   MİLLETVEKİLİ GAYTANCIOĞLU “  ESNAF BAKANLIĞI KURULACAK-DESTEKLEME 500 TL OLACAK”
09.05.2023 10:35
369
A+
A-

Üç gün boyunca Akçakoca’da seçim çalışmaların sürdüren Millet İttifakının seçimi kazanması halinde yeni kurulacak hükümette Tarım ve Orman Bakanlığı görevini getirileceği konuşulan Cumhuriyet Halk Partisi  Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu gerçekleştirdiği STK ve kurum ziyaretlerinde önemli açıklamalarda bulundu.

 

Millet İttifakı İlçe Başkanları ve bazı yöneticilerle birlikte Akçakoca Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile 2021Tüm Emekli Sen, Sakatlar Derneği  ziyaret ederek sorunlar üzerinde istişarelerde bulunan  CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, esnafların yüksek bağkur primleri altında ezildiğini , esnafların sorun ve önerilerine, daha hızlı ve çözüm odaklı yaklaşabilmek adına ‘Esnaf Bakanlığı kurulacağını ve fındık taban fiyatının 4 dolara yükseltileceğini ayrıca desteklemenin dönüm başına 500 TL olacağının  müjdesini verdi.

CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz ve İYİ Parti İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum , Saadet Partisi İlçe Başkanı Özkan Atıcı eşliğinde  yapılan ziyaretlerde yaklaşan genel seçimler ile alakalı görüş alışverişinde bulunan Gaytancıoğlu göreve geldiklerinde yapılacak tarım çalışmaları ile de bilgilendirme bulundu.

 

Ekonomik olarak her kesimin   çok zor bir dönemden geçtiğini belirtten Gaytancıoğlu “Özellikle esnafımız  yüksek bağkur primlerini ödemekte güçlük çekiyor. Vatandaşın alım gücü düştükçe  esnaf da bu durumdan misliyle zarar görüyor. Göreve geldiğimizde esnafların ödediği bağkur primlerinde indirime gitmek için gerekli çalışmaları yapacağız. Esnafları büyük firmalara ezdirmeyecek, zincir marketler konusunda düzenleme yapacak ve doğru çözüm ve öneriler için Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız.’’ ifadelerini kullandı.

Akşam saatlerinde  yapılan site ve köy ziyaretlerinde de  dünyada tarım ürünleri üretiminde  kendi kendine yeten ilk 7 ülkeden biri olan ancak günümüzde  her ürünü ithal eder duruma gelen Türkiye’de çiftçinin destekleneceğini vurgulayan  Gaytancıoğlu “ İktidara geldiğimizde çiftçinin  üretimi artırması için her önlemi alacak ucuz mazot gübre yem gibi girdileri iyileştirecek ve teşvikler vereceğiz . Fındıkta alanbazlı desteği 500 TL yapacağız. Türkiye2de kaybak var. Ancak eşit kullanılmıyor. Biz bu kaynakların elit bir kesime  aktarılmasını değil çalışana, çiftçiye emekliye memura hak ettiği oranda vereceğiz. Tüm köylerde okulları yeniden açacak Bayrağımızı dalgalandıracak İstiklal marşımızın okunmasını sağlayacak, Sağlık ocaklarını aktive edeceğiz” dedi.

Bütün bunların gerçekleşmesi için 6 partinin güç birliği yaparak yoğun tempo çalıştıklarını belirten samimi yaklaşımı vatandaşın ile  ilgisini çeken Gaytancıoğlu  “ Biz üzerimize  düşeni yapıyoruz. Bu ucube tek adam rejiminden kurtulmak için  Sizlerinde çalışmanızı ve desteğinizi istiyoruz. Asla ve kata   terör örgütleriyle bağdaşık olduğumuz iddialarına itibar etmeyiniz. Her türlü terörün karşısında birlik ve bütünlüğümüz için gereken her hassasiyeti gösteren bir duruş içindeyiz” dedi.