akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5865
EURO
35,0314
ALTIN
2.459,43
BIST
9.857,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

MHP İLÇE BAŞKANI ÖZENSEL “ÜÇ AY ERTELENEN BORÇLARDAN FAİZ ALINMAMALI”

MHP İLÇE BAŞKANI ÖZENSEL “ÜÇ AY ERTELENEN BORÇLARDAN FAİZ ALINMAMALI”
14.04.2020 15:41
456
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Özensel Korona virüs salgını nedeniyle ilçe çapında faaliyet gösteren küçük esnafın çok zor duruma düştüğünü bu konuda alınan destek tedbirlerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Tüm dünyada Küresel bir kriz haline gelen ve Türkiye’de hızla yayılmaya devam eden Akçakoca’da da yayılmasını engellemek adına önemli tedbirlerin alındığı Korona Virüs Salgınının yerel esnafımıza yansıyan  Ekonomik ve sosyal etkilerini değerlendiren MHP İlçe Başkanı Başkan Özensel gazetemize önemli açıklamalarda  bulundu.

 

Mücadelede başarılı olunması için vatandaşların konulan kurallara titizlikle uyulmasını isteyen Özensel;“ Korona virüs salgını nedeniyle millet olarak verdiğimiz mücadelede,  devletimizin koyduğu kurallara titizlikle uymamız, uygulayıcılara  zorluk çıkarmamamız evlerimizde kalarak onlara yardımcı olmamız asli görevimiz olmalıdır. Bu mücadelede özverili ve risk alarak başta sağlık çalışanlarımız ve Güvenlik güçlerimiz olmak üzere görev yapan tüm çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum.” Dedi.

ERTELENEN BORÇLARDAN FAİZ ALINMASIN

MHP Milletvekili Ümit Yılmaz’ın küçük esnafın ve vatandaşın sorunlarını TBMM kürsüsünden dile getirdiğini belirten Özensel herşeyden önce üç aylığına ertelenen borçlara faiz yansıtılmamasını belirterek ; “ Vekilimiz sayın Yılmaz esnafın sıkıntılarını meclis kürsüsünde dile getiriyor. Gerçi önceki hafta eczacıların hakları  ile ilgili konuşması bazı kesimlerce yanlış yorumlandı. Kendisi de eczacı olan vekilimizin meslektaşlarının haklarını dile getirmesi kadar doğal bir talep olamaz. Ben bunu halkımızın  olumlu bulduğu inancındayım. Ayrıca Düzce’nin, çiftçinin esnafın,  sanayicinin  ve çalışanın sorunlarını sık sık dile getiren ve her zaman onların yanında olan   Vekilimiz yine meclis kürsüsünden bu hafta yaptığı konuşmada  esnafın üç ay   ertelenen borçlarından faiz alınmamasını ,bu konuda mutlaka bir çözümüm sağlanmasını istedi. Ben elektrik, doğalgaz su vb. gibi ertelenen borçlardan da faiz alınmamalı görüşündeyim. Bu kuruluşlar çok güçlü olup üç aylık faize almamakla  sıkıntı çekmeyeceklerdir. Bu ulus olarak yaşadığımız zor günlerde halkımız için önemli bir destek ve moral olacaktır  ”dedi.

ATSO BAŞKANI İLE GÖRÜŞME

Özensel açıklamasında ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant ile bir görüşme yaptığını yaşanan bu kriz ortamında Kredi Garanti Fonu Destek Kredilerini ele aldıklarını belirterek “ Yaşanan bu kriz ortamında eesnafımıza bir nefes aldıracak devletin vermeyi açıkladığı KGF kredi ile görüş alışverişinde bulunduk . Talep eden esnafa bir an öne verilmesi için girişimlerde bulunduğunu ve bizimde destek vermemizi istedi. Bende büyük rahatlama ve moral sağlayacak bu KGF kredisinin hızlandırılması için gerekli girişimleri yapmalarını il başkanıma ve Vekilimize iletiyorum. Bunun her açıdan esnafın ayakta kalması bakımından elzem olduğunu düşünüyorum “ dedi .

Özensel son olarak Akçakoca halkına Koronavirüs salgını ile ilgili uyarılara uyulması, mücadeleye destek verilmesi çağrısında bulunarak maalesef Akçakoda’da hissedilmeye başladığını vurguladı ve “EVDE KAL AKÇAKOCA” dedi.