akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4746
EURO
34,8116
ALTIN
2.441,88
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ABANOZ’DAN ÜLKEYİ TERKEDECEK SURİYELİLERE ÜCRETSİZ OTOBÜS

ABANOZ’DAN ÜLKEYİ TERKEDECEK SURİYELİLERE ÜCRETSİZ OTOBÜS
28.02.2020 17:00
669
A+
A-

 

Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca ilçe başkanı Tuğrul Abanoz, sınırların açılması ile ülkemizi terketmek için Edirne’ye gitmek isteyen mültecileri otobüsle ücretsiz araç tahsis edeceğini açıkladı.

 

 

mülteciler için sınır ili olan Edirne’ye ücretsiz otobüs kaldıracağını duyurdu.

 

Cumhuriyet Hak Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, Akçakoca’da bulunupda  ülkemizi terketme niyeti taşıyan Avrupa’ya gitmek isteyen mültecilerin, yurt dışına çıkmalarını kolaylaştırmak amacıyla  elini taşın altına koydu. Başkan Abanoz, mültecilerin sınır ili olan Edirne’ye ücretsiz gidebilmeleri için otobüs kaldıracağını açıkladı.

 

Abanoz yaptığı açıklamada, gitmek isteyen mültecilerin CHP İlçe başkanlığı sekreterliğine başvurmalarını söyleyerek, “Dün gece Suriye’de rejim güçleri tarafından kahraman Türk askerimize yönelik hava saldırısı gerçekleştirildi. Ben şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımızın da şifa bulmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

ÜCRETSİZ OTOBÜSLER KALDIRILACAK

 

Mültecilerin Edirne’ye gitmeleri için ücretsiz otobüs kaldırmayı taahhüt ettiklerini belirten Abanoz, “Bu hain saldırıdan sonra hükümetimiz, mülteciler için sınır kapılarının açıldığını duyurdu. Bu kapsamda biz de arkadaşlarımız ile çalıştık. Akçakoca’da yaşayan mültecilerin sınır şehri olan Edirne’ye ulaşabilmeleri için  ücretsiz otobüsler kaldırmayı taahhüt ediyoruz. Edirne’ye gitmek isteyen mülteciler partimizin sekreterliğine başvuru yapabilirler. Sayı ne kadar olursa olsun biz buradan Edirne’ye naklini gerçekleştirmeye hazırız” şeklinde konuştu.