akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4676
EURO
34,7142
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İYİ PARTİDEN CHP’YE ZİYARET

İyi Parti Akçakoca Teşkilatı Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yeni Başkan ve Yönetimine tebrik ziyaretinde bulundu

İYİ PARTİDEN CHP’YE ZİYARET
30.01.2020 16:45
441
A+
A-

İyi Parti Akçakoca Teşkilatı Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yeni Başkan ve Yönetimine tebrik ziyaretinde bulundu

Başkan Alkan Lokum ve Yönetim Kurulu Üyelerinin tam kadro ziyaretinde CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz ve Yönetim kurulu üyeleri konuklarını parti binası girişinde karşıladılar.

Millet İttifakının iki partisinin yöneticilerinin bir araya geldiği ziyaret oldukça sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşirken; ziyaretin ana konusu

Son günlerde Akçakoca’nın ana gündemini oluşturan Akçakoca Huzurevi Binasının ne olacağı ve Huzurevi konuklarının akibeti oldu.

Konu ile ilgili olarak, ABB Başkanı Mansur Yavaş’la Huzurevi sakinlerinin MTA da kalabilmesi için bir görüşme yapan Alkan Lokum süreçle ilgili açıklamada bulundu.

Yavaş’ın kendilerine olumlu yanıt verdiğini daha Kızılay Yöneticileri ile bir kez daha birlikte görüşme yapılacağını belirten ancak daha sonra Kızılay genel merkez yöneticilerinin kendilerinden habersiz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yaptıkları görüşmenin sonrasında Mansur Yavaş’ın MTA yı vermediği yönünde haberler yapılması ile ilgili olayın detaylarını anlattı.

Başkan Lokum, Kızılay Yöneticilerinin yapılan görüşmenin ardından yerel medya organlarında Mansur Yavaş’ın eski MTA tesislerini yaşlılarımıza tahsis etmeye yanaşmadığı yönünde tak taraflı açıklamalar yaptığını ve Yavaş’ın suçlanmasını çağrıştıran açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi

Kızılay yöneticileri ile Mansur Yavaş arasındaki görüşmenin detay bilgilerine ulaştığını ifade eden Başkan Lokum yaptığı açıklamada ; “Kızılay yöneticileri Mansur Yavaş’tan MTA tesislerini ne zaman, hangi tarihten itibaren ne kadar bir süre ile ve kaç konuk için istediklerini sormasına net bir cevap vermemişler henüz belli değil diyerek muğlak bir ifade kullanmışlardır. Net bilgi vermedikleri gibi hiçbir öneri getirmemeleri üzerine Anakara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş tesisin kendileri içinde gerekli olduğu ve bir plan dahilinde kendilerinin de kullanmak durumunda olduğunu belirterek bu belirsizlik durumunda veremeyeceğini belirtmiş. “ dedi.

Konu ile ilgili olarak Huzurevi konusunda CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz ise yaptığı açıklamada,

Seçim koşuşturması ve göreve gelmemiş olması nedeniyle süreç içerisinde fikir beyan etme imkanları olmadığını belirterek” Ancak takip ettiğimiz süreç içerisinde bu işten diğer partilerin siyasi rant elde etmeye çalıştıklarını gördüm.

Huzurevi sakinleri kadar çalışanların ne olacağı da bir gerçek. Bu işin çözümünü CHP ve İYİ Parti’nin ekseninden kaydırmaya çalışanlar var. MTA ile ilgili gelişmeleri ilgi ile takip ediyoruz. Kaldı ki MTA tesisleri huzurevi sakinlerinin kalmasına uygun bir yer değil. Bu işin çözümünü sağlayamayan iktidarın başarısızlıklarına ortak olmayacağız. Tüm partilerin ilçe başkanları ile bir araya gelme arzumuz yanıtsız kaldı.

 

Huzurevinin geleceği ile ilgili belirsizliğin devam ettiğini belirten Abanoz,  Bu sorun iktidarı ve muhalefeti ile birlikte hareket ederek çözüme kavuşur. Bu işi birlikte çözmeye hazırız. Her zaman olduğu gibi ‘biz söylemiştik’ demek zorunda kalmak istemiyoruz.

31 Ocak’ta Kızılay Genel Müdürü Akçakoca’ya gelecekmiş. Söyleyeceğini söyleyip gidecek mi. Gerekli açıklamaları yakından takip edeceğiz. Bakalım ne söyleyecek” dedi.

 

Ziyaret, iki partinin sorunlar karşısında birlikte ve etkin muhalefet yapma konusunda görüş birliğinde olduklarını belirtmeleri ile sona erdi.