akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5224
EURO
34,9062
ALTIN
2.438,38
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İYİ PARTİ YEREL SEÇİM STARTINI VERDİ 12 EKİP TÜRKİYE’Yİ DOLAŞACAK!

İYİ PARTİ YEREL SEÇİM STARTINI VERDİ 12 EKİP TÜRKİYE’Yİ DOLAŞACAK!
18.09.2018 19:22
463
A+
A-

Seçim hazırlıkları ve teşkilatların durumunu yerinde görmek için “İyilik kervanı yollarda” projesini başlatan İyi Parti Genel Merkezi 12 ekip ile 81 ili ziyarete başladı. Bu kapsamda İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu ve beraberinde heyet Düzce’ye geldi.

Öncelikle parti binasında İl Başkanı Yunus Özay Er ile bir araya gelen heyet, ardından partililer ile bit toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından basın açıklaması yapan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu, seçim hazırlıkları ve teşkilatlarının son durumunu görmek için “İyilik kervanı yollarda” projesini başlattıklarını söyledi.

Türkiye’nin ağır bir krizden geçtiğini söyleyen Nuhoğlu, Kanal İstanbul ve 3. Havaalanının olumsuz etkilerinin baş göstereceğini söyledi. Nuhoğlu “Anlayışın değişmemesi, yapısal tedbirlerin alınmaması ekonomiye düzlüğe çıkaramaz. 3. havaalanında yaşanan sıkıntıları göreceğiz. 3. Havaalanı ve Kanal İstanbul projelerinin neye mal olacağını hep beraber yaşayacağız” dedi.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu düzenlediği basın açıklamasında “Genel seçimlerin üzerinden 3 ay geçti, yerel seçimlere ise 6 ay kaldı. Böyle bir dönemde İyi Parti olarak “İyilik kervanı yollarda” projesini başlattık.

İyi Partinin kuruluşu 25 Ekim 2017’dir. Henüz 1 yılını doldurmamıştır. Parti kurulduktan itibaren çok hızlı bir hareket yaşandı. Partinin kuruluşu, 1. Olağan Kurultay, il ve ilçe başkanlarının belirlenmesi ve kongreleri, 1. Olağanüstü kurultay, baskın yerel seçimler ve 2. Olağanüstü kurultay gibi 10 aya sığan çok hızlı bir siyasi trafik yaşadık.

İyi Parti bir ihtiyaçtan kuruldu. Bu ihtiyaçtan dolayı seçimlere bir an önce katılmak istedik ama iktidar partisi de İyi Partinin seçimlere katılmasını engellemek için her yolu denedi. Bunu herkes biliyor. Her şeye rağmen seçimlere katıldık. Sonuçlara göre AK Parti’de yüzde 8 civarında kaybetmiştir. CHP iktidar olamayacağını bir kez daha göstermiştir. HDP Türkiye’nin tamamını kucaklayamadığını ve iktidar olamayacağını göstermiştir. MHP’nin de iktidar olma gibi bir niyetinin olmadığı anlaşılmıştır. İyi Parti ise tüm engellemelere ve imkânsızlıklara rağmen yüzde 10 oy almakla birlikte köprübaşını tutmuştur.

Erken ve baskın seçimin en önemli sebeplerinden bir tanesi İyi Partinin seçimlere katılmasını engellemekti. Ülkemiz 16 yıldır yanlış yönetildiği için bir dar boğaza girmiştir. Bu ekonomik kriz ve İyi Partinin ortaya çıkması iktidara erken seçim yaptırdı. Gerçek olan bir şey var. Şu an karşı karşıya olduğumuz 3 tane kriz var. Bu krizlerden birincisi devlet rejim krizidir, ikincisi ekonomik kriz, üçüncüsü ise Suriye krizidir.

İyi Parti kurulduğundan üretim ekonomisi konusunda büyük çalışalar yaptık. Yaşadığımız kriz başlangıcında bile hükümete bu kriz dolayısı bizim hazır olduğumuzu en doğruları bildiğimizi, gerek duyulursa bunları paylaşmaya hazır olduğumuzu bildirdik ancak bu zamana kadar iktidardan böyle bir talep gelmedi. Temenni ediyoruz daha kötüye gitmesin ama görünüş öyle değil.” dedi.