akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5224
EURO
34,9062
ALTIN
2.438,38
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İl Yönetiminden Sert Açıklama “PARTİ HUKUKUNU YOK SAYANLARIN CHP’DE YERİ YOKTUR”

İl Yönetiminden Sert Açıklama  “PARTİ HUKUKUNU YOK SAYANLARIN CHP’DE YERİ YOKTUR”
03.07.2018 08:03
395
A+
A-

 

CHP Düzce İl Yönetimi yaptığı açıklamada , 24 Haziran Seçim sonuçları üzerinden CHP’nin tüzel kişiliği, kurumsal itibarı ve iradesinin yıpratılmaya çalışıldığını kaydederek “bu tezgaha çanak tutan, parti ahlakından yoksun, parti hukukunu yok sayanların CHP’de yeri yoktur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Yönetim Kurulu’nun yazılı açıklaması şöyle:

“Cumhuriyet Halk Partisi, baskın seçim kararı alındığı andan itibaren hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimlerinde başarılı bir sonuç elde edebilmek için var gücüyle çalışmıştır. Cumhurbaşkanı adayı da milletvekili adayları da bu başarı hedefine odaklanılarak belirlenmiştir. Partimizin aday belirleme süreci, Anayasa, Siyasi Partiler Kanunu ve CHP Tüzüğü’nde belirlenmiş olan esaslar çerçevesinde tamamlanmıştır. Sayın Muharrem İnce, partimizin TBMM Grubu’nca aday gösterilirken, milletvekili aday listelerimiz, partimizin en üst yönetim organı olan MYK tarafından hazırlanmış akabinde, partimizin Kurultay’dan sonraki en yetkili kurulu olan ve yine Kurultay Delegelerimiz tarafından seçilmiş olan Parti Meclisimizin onayıyla kesinleşmiştir.

Tıpkı Muharrem İnce’nin aday gösterilmesi gibi ‘başarı’ hedefi ile oluşturulan milletvekili aday listelerimizden rahatsız olan kimi çevreler organize bir kampanya başlatmış, aday listelerimizde yer alan birbirinden değerli partili arkadaşlarımız hakkında haksız, yakışıksız ve mesnetsiz iddialar ve söylentiler yayma gayreti içine girmişlerdir. Ne acıdır ki bu çirkin kampanyaya, kendisini partili olarak tanımlayan, ancak ne parti hukukuna ne de parti ahlakına uygun davranış sergilemeyen bazı şahıslar da çanak tutmuş, tutmaya devam etmektedir.

Adaylarımızın seçim çalışmaları sırasında milletvekilliğinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy isterken, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a oy istedikleri yalanını sahiplenip, bu yalanın pazarlamacılığına soyunanlar, AKP-MHP ittifakının sinsi hizmetkarları durumuna düşmüşlerdir.

Bu kapsamda, seçim süreci boyunca İl Başkanlığımıza intikal eden bazı somut bilgi, duyum ve tanıklıkların oy dağılımı incelendiğinde gerçek olduğu ortaya çıkmıştır. Bu konuda hazırlanan rapor muvacehesinde gereğinin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

24 Haziran Seçim sonuçları üzerinden CHP’nin tüzel kişiliği, kurumsal itibarı ve iradesini yıpratmaya yönelik tezgahların içinde yer alan, parti ahlakından yoksun, parti hukukunu ayaklar altına almaya çalışanların CHP’de yeri yoktur ve olmayacaktır.”