akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3454
EURO
34,8480
ALTIN
2.383,17
BIST
10.212,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

SAADET PARTİSİ ADAYLARI SAHADA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

SAADET PARTİSİ ADAYLARI SAHADA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
14.06.2018 08:41
652
A+
A-

Saadet Partisi Düzce Milletvekili adayları Mustafa Zorlu, Ahmet Serdar Erdem ve Fatih Güner, parti teşkilatı tarafından düzenlenen programa katılmak üzere Yığılca’ya’gitti

 

 

Saadet Partisi Düzce Milletvekili adayları Mustafa Zorlu, Ahmet Serdar Erdem ve Fatih Güner, parti teşkilatı tarafından düzenlenen programa katılmak üzere Yığılca’ya’gitti.Yığılca’da vatandaşlarla ve esnaf ile de bir araya gelen milletvekili adaylarına en fazla fındık ile ilgili sorular soruldu, şikayetlerde bulunuldu.

Fındıkçılar fırsatçı tüccarların eline terk edildi

Akçakoca ve Yığılca başta olmak üzere Düzce’nin kuzey ve doğudaki ilçelerinin önemli tarımsal ürünlerinden biri olan fındığın üretimini yapan çiftçinin son 15 yılda büyük sıkıntılar içerisinde sokulduğunu ifade eden Zorlu, “Fındıkçılarımız fırsatçı tüccarların eline bırakılmış durumda. Bir çok fındıkçı arkadaşımız, bir sonraki senenin hasadını bile bugünkü borçlarına karşılık vermek zorunda kalıyorlar.” Diye konuştu.

Fındıkçıların yüzü gülerdi

Geçmişte fındığın Sakarya ekonomisine çok ciddi katkıları olduğunu anımsatan Yıldırım, “REFAH-YOL iktidarı döneminde 180 gr fındık ile 1 lt mazot alınabiliyordu. Diğer bir ifade ile çiftçimiz 1 kilo fındık satarak 5,5 lt mazot alabiliyordu. Bugün aynı miktarda mazot alabilmesi için fındığın kilosunu 30 liradan satması gerekiyor. Mevcut iktidarın ‘ben çiftçimizi ezdirmiyorum, çiftçimizi destekliyorum’ diyebilmesi için fındığın 30 lira yapması gerekiyordu. Bu hesap bu kadar basit. Gelir sizin aklınızı kelime ve rakam oyunlarıyla karıştırmasınlar” diye konuştu.

Çiftçilerimiz geleceklerini de borçlandırmak zorunda kaldılar.

Daha önceki iktidarları döneminde olduğu gibi, iktidara geldiklerinde yeniden üreten ekonomiyi destekleyeceklerini belirten Zorlu, “Önceden çiftçilerimiz fındığını satarak traktör alırdı. Borçlarını kapatır, kalan parayla da 1 sene geçinirdi. Şimdi sattığı fındık borçlarını kapatmaya yetmiyor. Traktörünü de kredi ile alarak geleceklerini bile borçlandırıyorlar. Bankaların kredi batağına onlar da sürüklenmiş oluyorlar. Fındık bölgelerinin en büyük gayrimenkul zenginlerinin bankalar olduğunu söylersek herhalde kimse bize şaşırmaz.” Dedi.

 

Öte yandan Milletvekili adayları Ahmet Serdar Erdem ile Fatih Güner’de Yığılca ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdüler. Yığılca’nın kültürel zenginlik bakımından Türkiye’nin en önemli coğrafyası olduğunu ifade eden Erdem, “Yığılca’ da yerel kültürümüzün en güzel örneğinin bozulmadan yaşandığı, yaşatıldığı bir yer. Yığılcalılar engin hoşgörü sahibidirler. Ama artık bu seçimde iktidar milletvekillerinin senelerdir yaptıklarına  bir dur diyeceklerini görüyorum. Yığılcalı üvey evlat muamelesi bile görmüyor. Üvey evlat olsan, arada bir gelip yine de başını okşarlar. Yığılca için bu da yok.” Dedi.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakkabılar, sakal ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava