akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Düzce Üniversitesi 5 Ödülle Döndü

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) tarafından düzenlenen “3. Proje Fikri Yarışması 2018” ödül töreni geniş katılımla gerçekleşti. Yarışmada Düzce Üniversitesi öğrencileri, 5 ödül kazanarak önemli bir başarı elde etti.

Düzce Üniversitesi 5 Ödülle Döndü
08.05.2018 15:42
506
A+
A-
 Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) tarafından düzenlenen “3. Proje Fikri Yarışması 2018” ödül töreni geniş katılımla gerçekleşti. Yarışmada Düzce Üniversitesi öğrencileri, 5 ödül kazanarak önemli bir başarı elde etti.
   Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından düzenlenen ve bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen etkinlikte, SEDAŞ’ın çalışma bölgesinde bulunan 5 üniversitenin öğrencileri yarışmaya katılım gösterdi.
   Her yıl bir ana tema etrafında gerçekleşen yarışmada öğrenciler, elektrik enerjisi üzerine geliştirdikleri fikirleri sundular. Bu yıl yarışmaya katılan 62 projeden 15’i final törenine davet edildi ve ödüle layık görüldü. Final sunumlarında ise ilk üç derece belirlendi Düzce Üniversitesi öğrencilerinden Kubilay İşen, “Akıllı Şebeke Sistemi” adlı projesi ile 3. olurken; Ümit Yavuzarslan-Murat Oflezer-Batuhan Gürbüz ‘ün “Rfid Kart İle İş Güvenliği Takibi” projesi; Ümit Yavuzarslan-Murat Oflezer-Sanem Demir ‘in “Sokak Aydınlatması Arıza Sistemi” projesi; Fatih Demir-Murat Oflezer-Malik Nanto’nun “Fotovoltaik Paneller İçin Otonom Temizleme ve Performans Takip Sistemi” projesi ile Fatih Demir’in “Airbag Koruma Kaskı” projesi mansiyon ödülünü almaya hak kazandı.
   Törende bir konuşma gerçekleştiren SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven, “Bölgemize daha iyi hizmet yapabilmek için gençlerimizin proje birikimini alabilme adına ciddi çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu yola çıkarken üniversite öğrencileri ile birlikte proje sürdürebilirliğini nasıl sürdürebiliriz, nasıl yenilikçi projelere imza atabiliriz, bunları nasıl hayata geçirebiliriz ve en önemlisi öğrencilerimizi SEDAŞ’a nasıl katabiliriz diye arkadaşlarla oturduk konuştuk. Bu seneki projemizde 62’ye yakın başvuru oldu. Türkiye’de genellikle elektrik dağıtım sektöründe özelleştirmeler sonrasında yatırımların 4 kat arttığını düşünürsek, yatırımlar içerisinde bazı projelerin artık teknolojik ve yeniliklere açık olduğunu gördüğümüzde, şebekelerimizde yeniliklere açık olmamız gerektiğine inanıyorum. Bu yarışmalarda yeni teknolojiler, yeni inovasyon projeleri ortaya çıkıyor. Bu projeler bizlere ulaştığı için bizler de sizlere her zaman destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
   Konuşmaların sonrasında proje kapsamında dereceye girenlere ödülleri, başta Bekir Sami Güven olmak üzere protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
   Ödül törenine katılan Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ile bölüm akademisyenleri, Düzce Üniversitesi öğrencilerini tebrik etti.