akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4524
EURO
34,7527
ALTIN
2.439,82
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

DÜZCE İÇİN,  DÜZCELİ İÇİN DERTLENEN BİRİYİM

DÜZCE İÇİN,  DÜZCELİ İÇİN DERTLENEN BİRİYİM
04.05.2018 17:30
683
A+
A-

 Ak Parti Düzce Milletvekili Aday Adayı Eski Düzce Barosu Başkanı Düzce’lilerin Çok Yakından Tanıdığı Avukat Ali Dilber İle Basın Mensuplarına Verdiği   Tanıtım Kahvaltısı Sonrasında Akçakoca Yerel Basın Mensupları Olarak Bir Röportaj Yaptık.

Sorularımıza her zamanki içtenliği ve samimiyetiyle yanıt veren Dilber’e sorduk;

Temayülde Düzce Ak Parti Delegasyon size neden oy vermeli. Sizi diğerlerinden bilinenler den farklı kılan nedir.?

“Ben Düzce’nin güneşi ile uyanıp tozunu çekip derdiyle dertlenip yaşayan biriyim. Özellikle hukukçu olmam nedeniyle her taşın altındaki gizemden aşikar her gelişmeyi yaşayanım. Yıllardır derdi olanla dertlenip çare üretirken bu bize Düzce insanının her halini öğretme imkanı verdi. Mesleğimi profesyonel olarak ta yapsam dertlenmeden derdi anlayamazsınız. Düzce’nin derdiyle mesleğim için değil artık bu tecrübeyi halka hizmet için hakka ibadet için yapma zamanı geldiği için dertlenmek istiyorum. Biz Düzce için Düzceli için dertliyiz.”

Sayın Dilber , Ak partiden önce de siyasetin içindeydiniz. Bugün neden ak parti. ?

Siyaset millete hizmet etme sanatıdır   Ben siyaseti böyle bildim böyle inandım. Biz siyaset i millete akıl veren yön veren millete tepeden bakan değil milletle istişare eden aynı dili konuşup aynı duyguyu paylaşan çizgide siyaset yaptık.

Ak partinin vizyonu misyonu bize hitap etti.  Kendimi buldum bu yolda. Ülküsü ilkesi vizyonu Ali Dilber olarak budur diyeceğim bir oluşumdu. Bu anlamda gerek baro başkanlığım gerekse tüm etkimle partinin referandum yerel ve genel seçimlerinde hiçbir yere aday olmadığım halde sahada oldum.  Cumhurbaşkanına inanan güvenen bu uğurda karınca misali tarafımı belli etmek değil bizzat sahaya indim. Bu büyük dava uğruna milletvekili adaylığı değil Cumhurbaşkanımızın baş koyduğu yola baş koymaya adayım. Ülke çok çetin günler görecek. Büyük davalar küçük düşünce ve beklentiyle hedefe ulaşmaz. Merhum Akif’in dediği gibi” Çiğnerim Çiğnenirim Hakkı Tutar Kaldırırım “ ifadesinin idrakinde aday oldum. Hedefim nam değil. Büyük davanın neferi olarak;  komutanın gözüne bakıp işareti alarak gereğini gerektiği yerde zamanın da yapmak İçin bu yola çıktım.

Mesleğinizin avantajlı tarafı da var dezavantaj tarafı da var. Bu delegasyon ve parti tabanına nasıl yansır. Avukat olmanız baro başkanı olmanız siyasi yürüyüşünüze nasıl etki eder. Oy dönüşümü nasıl olur.?

“ Avukatlar mesleği gereği müvekkillerinin haklarını yasa usule göre savunurlar. Bırakın avukatlığı milletvekili aday adayı ve siyasete adım atıldığı zaman çocukken komşunun bahçesinden aldığın eriğin hesabı sorulur. Hal böyle iken siyasi hesap ve çıkar için hakkımızda olumlu veya olumsuz algılar söylemler olur. Hoşunuza gitsin gitmesin her söze verilecek bir cevap vardır. Ancak kim neden bu sözü söylüyor ona bakmak lazım. Vicdanıyla mı söylüyor cüzdanıyla mı , yoksa imanıyla mı söylüyor . Meslek hayatımda ellibine yakın kişi bana inanmış güvenmiş vekaletname vererek sen bensin demiş. Bizde bu güne kadar bize güvenenin güvenini boşa çıkarmamışız. Binlerce kişiyi dinleyip binlerce dilekçe yazıp para bile talep etmemişiz. Ben sağduyulu samimi iyi niyetli kimseyi gerek şahsi gerekse meslek olarak bilerek isteyerek üzmedim kırmadım incitmedim. Bilmeden yaptıysam bundan dolayı bu vesile ile özür diliyorum. Haklarını helal etsinler. Varsa bir hakkı olduğunu söyleyen gelsin helalleşelim. Ama abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz.  Ben yıllarca sevgi saygı ve güven ektim. Bugün bunun hasat zamanı. Ak partiye hukukçu kimliğimle büyük katkı sağlayacağıma inanıyorum. Bunu hep birlikte göreceğiz inşallah”

DÜZCE İÇİN EN BÜYÜK HAYALİNİZ VE PROJENİZ NEDİR?

“ Yatırımın en büyüğü insana yapılandır. Allah nasip ederde ben vekil olursam; Düzce insanına, Düzce gençlerine yatırım yapacağım. Düzce ‘li valiler Düzce’li müsteşarlar savcılar hakimler olsun diye bu yatırıma hayatımın kalanını vakfeden biri olmak istiyorum. Düşünün siyasetçi kendine rakip yetişmiş ve bürokrat istemez. Ben Düzceli için gerek bürokraside gerek  iş dünyasında gerekse STK larda insana yatırım yapacağım. Bana rakip olur diye ön kesen değil ön açan bir siyasetçi olacağım. Ben kaybedermiş gibi görünsem de kazanırım. Ama hepsinden önemlisi Düzce kazanır.”