akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3393
EURO
34,7863
ALTIN
2.389,22
BIST
10.235,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

CHP’DE TOZAN KOLTUĞUNU KORUDU

CHP’DE TOZAN KOLTUĞUNU KORUDU
30.12.2017 16:45
482
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl  kongresi bugün gerçekleştirilen olağan kongre ile gerçekleştirildi.

Adaylığını açıklayan Hayati Çaklı’nın çekilmesiyle ,Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Zekeriya Tozan güven tazeledi.

İl Başkanlığına aday olan Hayati Çaklı’nın    adaylığının kabulü için yeterli delege onayı bulamayınca  çekildiği ve Tozan’ın tek aday kaldığı Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yalova Miletvekili Muharrem İnce, İstanbul milletvekili Mahmut Tanal ve önceki dönem Milletvekilleri Umut Oran ve Berhan Şimşek, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Saadet Partisi Başkan Yardımcısı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılımıyla yapıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede konuşmalar yapıldı. Kongrede Divan Heyeti Başkanlığı’nı İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal yaptı.

Divan Heyeti’ne gelen önerge ile 173 delegenin 93’ünün imzasıyla Zekeriya Tozan İl Başkanlığı adaylığına sunuldu. Adaylığa başka müracaat eden ise çıkmadı.

 

“2019’da AKP’nin makas değişikliğine izin vermeyeceğiz”

2019 seçimlerinde Düzce’den bir milletvekili çıkartmak hedefinde olduklarını kaydeden Tozan yaptığı konuşmasında ;

“Bundan sonraki toplantılarımızı asil, yedek ayrımı yapmadan hep beraber genişletilmiş olarak yapacağız. Ben sadece burada bana verilen yetki çerçevesinde sizlerin sözcülüğüne soyundum. Başkanlık değil ben de sadece üye ile aynıyım kararları ortak alacağız. Amaç Düzce’yi daha iyi temsil etmek, amaç 2019’da önemli 3 tane seçim var. Önce yerelde başarı gösterip Düzce’nin genel seçimlerde en az 1 milletvekili ile temsil edilmesini sağlayacağız. Ama en önemlisi şu, bugün demokrasinin en temel gereksinimi olan yargı bağımsızlığının nasıl olduğu ortada. Bugün hükümetin yargı üzerinde nasıl bir tasarruf uyguladığı ortada. Türkiye’nin geleceğinden endişe duyan partili, partisiz herkesi CHP etrafında birleştirmek bizim boynumuzun borcudur. Korkmak, susmak, yılmak yok! Amaç Atatürk’ün bize emanet ettiği laik, demokratik sosyal hukuk devletini muasır medeniyetler seviyesi rotasında devam ettirmek. 2019’da AKP’nin makas değişikliğine izin vermeyeceğiz. Türkiye cumhuriyeti ismi Cumhuriyet olup Ortadoğu bataklıklarının cumhuriyetinden olmayacak, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti olacak kalacaktır.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından önceki dönem faaliyet ve gelir-gider tablolarının okunmasının ardından seçime geçildi. Tek liste yapılan kongrede oylama sonucunda mevcut başkan Zekeriya Tozan yeni CHP Düzce İl Başkanı oldu.