akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4661
EURO
34,7174
ALTIN
2.436,60
BIST
9.894,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

7,7 Milyarlık 375 Adet Yatırım Açıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde yapımı tamamlanan ve toplam maliyeti 7,7 milyar lira olan 375 projenin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

7,7 Milyarlık 375 Adet Yatırım Açıldı
29.11.2017 18:34
411
A+
A-

Ankara’da düzenlenen törende Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün  Bolu’da tamamladığı 10 yatırım, Düzce’de tamamladığı 4 yatırım, Zonguldak’ta tamamladığı 6 yatırım hizmete sunuldu.

Düzce’ye 4 Tesis 22,5 Milyon TL Yatırım

Toplam yatırım bedeli yaklaşık 22,5 milyon TL olan DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Düzce’de yılda 5 milyon metreküp içme suyu temin edileceği bildirildi. Bunun yanı sıra 12 yerleşim yeri ile 17.000 dekar arazinin de taşkın zararlarından korunacağı kaydedildi.

Bolu’ya 10 Tesis 45 Milyon TL Yatırım

Göynük Gökçesaray Barajı, Kıbrıscık Alanhimmetler Barajı ile içme suyu, sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluştuğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Bolu’da 2 milyon 980 bin metreküp su depolayacağız. Bunun yanı sıra 4.500 dekar zirai araziye su temin edeceğiz, Bolu şehir merkezi ile 2 ilçe ve 2 yerleşim yerini taşkın zararlarından korunacağı ve yatırımın toplam bedeli 45 milyon 127 bin TL’yi geçtiği kaydedildi.

Zonguldak’a 6 Tesis 67 Milyon TL Yatırım

DSİ tarafından tamamlanan Ereğli İçme suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı ile yılda 25 milyon metreküp içme suyu temin edeceğiz. 2 köy ve 299 dekar arazi taşkın zararlarından korunacağı Ayrıca Orman, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan tesis ve çalışmaları da hizmete alındı. Bu eserler arasında ise yeni orman yolları, ağaçlandırma, orman köylüsüne destek, fidan üretimi, korunan alanların altyapılarının iyileştirilmesi gibi çalışmalar ve otomatik meteoroloji gözlem istasyonlarının yer aldığı Ve Zonguldak’a kazandırılan eserlerin toplam yatırım bedeli 67 milyon 800 bin TL olduğu kaydedildi.

Şehirlerimize, ülkemize hayırlı olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki “Orman Bakanlığı Toplu Açılış Töreni”nde yaptığı konuşmada, “Açılışını yaptığımız 7,7 milyar yatırım bedeli olan 375 eserin milletimize, şehirlerimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm bu eserlerin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen, bakanlığımızdan müteahhitlerimize, mühendislerimizden işçilere kadar herkese gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
Düzenlenen törenle 77 baraj, 32 gölet, 139 sulama tesisi, 21 içme suyu temin tesisi, 1 ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, 74 grup taşkın koruma tesisi, 4 ulaşım tesisi, 12 grup ağaçlandırma ve ormancılık faaliyeti, 4 erozyon, sel ve çığ modelleme tesisi, 9 grup tabiat turizmini geliştirmek için milli park ve tabiat parklarında altyapı ve tanıtım merkezleri, 2 grup meteoroloji tesisi hizmete sunuldu.