akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Düzce de günde 2’den fazla sigara içiyorsunuz!

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Berkeley Earth’ün hesaplamasını kullanarak hava kirliliğini ortaya seren dünya sigara haritasına göre; hiç sigara kullanmasanız da, Düzce’de hava kirliliği sayesinde 2.41 oranında sigara içmiş kadar oluyorsunuz!

Düzce de günde 2’den fazla sigara içiyorsunuz!
29.11.2017 16:42
355
A+
A-

BC Türkçe’nin haberine göre; Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 3 bin şehri inceleyerek ve Berkeley Earth’ün hesaplamasını kullanarak hava kirliliğini ortaya seren “dünya sigara haritasını” ortaya çıkardı. düzce

Bu haritayı incelediğimizde yaşadığımız şehirde gün boyunca hava kirliliği yüzünden ne kadar sigara içmek zorunda kaldığımızı görebiliyoruz.

Düzce İlk 10 Şehir Arasında

Türkiye’de hava kirliliği en yüksek 10 şehirden biri olan Düzce’de de, hava kirliliği sayesinde hiç kullanmasanız bile günde 2 den fazla (2.41 oranında) sigara içmiş kadar oluyorsunuz.

Düzce hava kirliliği

Düzce hava kirliliği

 

AKCİĞER KANSERİ YA DA ASTIM GİBİ HASTALIKLARA YOL AÇIYOR

Hava kirliliği PM2.5 olarak adlandırılan parçacıkları solumak zorunda kaldığımız için zararlı.

Bu parçacıklar akciğer kanseri ya da astım gibi hastalıklara yol açabiliyor.

Eğer belli bir alan içinde 2,5 mikrometreden daha küçük parçacıklar varsa bunlar özellikle akciğere nüfuz edebildiği için daha da tehlikeli oluyor.

WHO’ya göre 25 µg/m3 (bir metreküp içinde 25 mikrogram) ölçüsünden daha fazla oranda hava kirliliği sağlığımız için zararlı.

Berkeley Earth ise 21.6 µg/m3 ölçüsünde parçacık solumanın sağlık açısından bir sigarayla eşdeğer zarara yol açtığını hesaplıyor.

Tavsiye edilen PM 2.5 seviyesi ise 10 µg/m3.

WHO’nun son hesaplamalarına göre dünyada bir yıl içinde üç milyondan fazla kişi hava kirliliğine bağlı sebeplerden hayatını kaybediyor.

Ancak şehirlerdeki hava kirlilik oranları anlık olarak değişebiliyor.

Kaynak: Burası Düzce Gazetesi