akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3295
EURO
34,8452
ALTIN
2.388,10
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Meteoroloji’den yağış uyarısı!

Meteoroloji’den yağış uyarısı!
27.11.2017 16:58
457
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan hava durumu tahmin raporuna göre bugün; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Adana, Mersin, Konya, Aksaray, Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale ve Edirne çevreleri, Denizli ve Isparta’nın güney kesimleri, Burdur’un doğu ilçeleri, Balıkesir’in batı ilçelerinde kuvvetli, Muğla çevreleri ve Antalya’nın merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi meydana geleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’da kuzeydoğudan hafif, ara sıra orta kuvvette, İç ve Güney Ege ile Batı Akdeniz’de kuvvetlice (30-60 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI!

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Kıyı Ege (İzmir ve Aydın), Antalya’nın batı ilçeleri, Denizli ve Isparta’nın güney ilçeleri, Burdur’un doğu kesimleri, Çanakkale ve Edirne çevreleri ile Balıkesir’in batı ilçelerinde kuvvetli(21-50 kg/m2), Muğla çevreleri ve Antalya’nın merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, hortum riski) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AKOM tarafından alınan hava durumu tahmin raporuna göre bugün; Gün boyu havada parçalı ve az bulutlu bir gökyüzünün hakim olması beklenirken önümüzdeki 2 gün boyunca yönünü güneye çeviren rüzgarın da etkisi ile hava sıcaklıklarının 15-17 derece aralığında mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU:

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu akşam saatlerinden sonra Düzce ve Bolu çevrelerinin, gece saatlerinden sonra Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısının, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Edirne ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı yer yer çok bulutlu kıyıları ile yarın öğle saatlerinden sonra Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinin, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege’de (İzmir ve Aydın) ve Denizli’nin güney kesimlerinde kuvvetli, Muğla çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. İç Ege’de sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana ve Mersin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Antalya’nın batı kesimleri, Isparta’nın güney ilçeleri ve Burdur’un doğu kesimlerinde kuvvetli, Antalya’nın merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Göller yöresinde sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısı ile Konya, Aksaray, Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu geçeceği tahmin ediliyor.