akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3928
EURO
34,8040
ALTIN
2.399,80
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

Düzce den Kim ve Kimler Akşener İle Beraber Yürüyecek

Yarın İsmi, Yol Haritası ve Kurucu Üyelerin Açıklanacağı Yeni Parti ve Meral Akşener’in Düzce ekibinde kimler yer alacak? Kurucu İl Başkanı kim olacak? Bazı isimler konuşulmaya ve tartışılmaya başlandı bile..

Düzce den Kim ve Kimler Akşener İle Beraber Yürüyecek
24.10.2017 15:41
688
A+
A-

Yarın Ankara’da düzenlenecek toplantıda yeni partinin kuruluşunu açıklayacak olan Meral Akşener’in Anadolu’da ki teşkilat çalışmaları dahilinde de kulisler hızlandı.

Düzce’de bu konuda sürekli toplantılar yapılırken, ismi geçenlerin Ankara’yla dirsek temas halinde oldukları da alınan duyumlar arasında.

Kulislerde adı geçen isimlerden Ragıp Gökesaoğlu’nun bir teklif aldığı ancak teklifi kabul etmediği konuşulurken öte yandan Kenan Ilgaz, Ender Çakar ve Onur Özen’in isimlerinden birinin kurucu il başkanı olabileceği söyleniyor.

Diğer taraftan Ankara’da ki basın camiasındaki kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre; Düzce’de ki kulisler içinde yer almayan, direk Ankara’dan temaslarını sürdüğü iddia edilen bir isim de sürpriz yapabilir. Bu ismin bir bayan olduğu söyleniyor.

ERKEN SEÇİM ENDİŞESİ HIZLANDIRDI

   Meral Akşener, 2019 seçimlerine yetişecek şekilde, Ocak 2018’de partileşmeyi hedefliyordu. Ancak seçimlerin öne çekilebileceği ve parti örgütlenmesi için zaman kalmayacağı kaygısı, partinin kuruluşunun öne çekilmesine neden oldu.

Parti programının hazırlanması, partiye katılmak isteyenlerle görüşmelerin uzaması, parti ismi ve logosunu belirleme süreçleri ancak tamamlandı ve Akşener partinin yarın kurulacağını duyurmuştu.

PARTİ İSMİ NE OLACAK   

Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın partinin ismi konusunda uzlaştı. Koray Aydın tarafından daha önce kamuoyuna duyurulan, Merkez Demokrat Parti adı ilgi görmedi. Üçlü daha sonra yaptığı toplantılarda ve görüşmelerde yeni bir isim arayışına başladı. ‘Anadolu’, ‘Birlik’, ‘Ata’nın aralarında bulunduğu bazı isimler partiye ad olarak düşünüldü. Ancak son olarak kulislerde yeni oluşuma “Türkiye’m” isminin verilmesinin uygun olduğu konusunda görüş birliğine varıldığı öne sürüldü.

“İSMİ AKŞENER AÇIKLAYACAK”

Yeni partinin kuruluş toplantısına çağrı afiş ve videolarında da sıkça kullanılan Türkiye vurgusu da ismin, “Türkiye’m” olacağı iddialarını güçlendirdi. Avaz Türk’ün haberine göre kurucular kurulunda yer alan birçok kişi, partinin adını genel başkanın açıklayacağını belirterek yorum yapmaktan kaçındı.

Kaynak: Burası Düzce Gazetesi