akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4475
EURO
34,7401
ALTIN
2.437,40
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

AVRUPA’DAN GELDİLER, ÇÖPÜMÜZÜ TOPLADILAR

AVRUPA’DAN GELDİLER, ÇÖPÜMÜZÜ TOPLADILAR
22.06.2017 07:54
504
A+
A-

Yaklaşık 35 Genç Yürüttükleri AB Projesi Kapsamında Geldikleri Akçakoca’da Doğa & Çevre ve kültürel Temalı Etkinliklerde Bulundular.

Türkiye, İspanya, Portekiz, Romanya ve Polonya’dan toplam 35 genç “Take a Breath” isimli Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından onaylanan Erasmus Plus Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Düzce’de Doğa ve Çevre temalı çalışmalar yaptılar.

Zift Organizasyon tarafından yönetilen proje, 14 Haziran 2017 de başlamış olup katılımcı gençlerin çalışmaları  21.Haziran’da sona erdi.

abc-2 abc-3

. Aydın Barosu Avukatlarından Av.Ertan DERİN önderliğinde yürütülen projede katılımcı gençler gerçekleştirdikleri faaliyetler ile ilimizde; doğa ve çevre bilinci, gereksiz enerji, su, hava tüketimini engelleme, doğa kirliliğinin önlenmesi, geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturuyor. Katılımcı gençler çevre ve doğanın korunması üzerine tiyatro çalışmaları, doğa yürüyüşü, çevre temizliği, plaj temizliği, oryantasyon, logo ve broşür çalışmalarında bulundular.

abc-4 abc-5

Farklı ülkelere mensup kızlı erkekli gençler, hazırladıkları el çizimi tanıtım broşürlerini çoğaltarak Akçakoca Halkına dağıtarak halkta Erasmus+ programı ve çevre konularında farkındalık oluşturmaya çalıştılar.

Akçakoca Karaburun’da Çınar Tesislerinde konaklayan katılımcı gençler aynı zamanda düzenledikleri kültürel faaliyetler ile birbirlerinin kültürlerini yakından tanıma fırsatı da elde ederek kültür değişimler konusunda da fikir edindiler.