akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4520
EURO
34,7348
ALTIN
2.440,26
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Akçakocalı Dört Muhtarın Katıldığı İftarda Konuşan CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN “VATAN TOPRAKLARIMIZIN HER BİR KARIŞI BİZİM NAMUSUMUZDUR”

Akçakocalı Dört Muhtarın Katıldığı İftarda Konuşan CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN  “VATAN TOPRAKLARIMIZIN HER BİR KARIŞI BİZİM NAMUSUMUZDUR”
01.06.2017 20:53
656
A+
A-
  1. Muhtarlar Toplantısı’nda Konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatan Topraklarının Her Bir Karışının Namusumuz Olduğunu Ve Buna El Uzatmaya Cüret Edene Dünyayı Dar Edeceklerini Vurgulayarak, “Terör Örgütleri Üzerinden Ülkemizi Bölmeye, Milletimizi Parçalamaya Çalışanlara, Hamdolsun Bugüne Kadar Aman Vermedik, Inşallah Bundan Sonra Da Vermeyeceğiz” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 38’incisi düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nda, Türkiye’nin 12 ilinden mahalle ve köy muhtarı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi.

Adana, Adıyaman, Ankara, Balıkesir, Çorum, Düzce, Hatay, Mersin, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa’dan gelen 400’ü aşkın köy ve mahalle muhtarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde verilen iftar yemeğinde ağırlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akçakoca’dan Çayağzı Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdvan Acat, Aktaş Muhtarı Orhan Çakırlı, Karatavuk Muhtarı Burhan Aydın ve Balatlı Muhtarı Mehmet Çil’in katıldığı  iftar öncesinde muhtarlara hitaben bir konuşma yaptımuh

 

“TERÖRLE MÜCADELEDE VE 15 TEMMUZ’DA VERDİĞİMİZ TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE YÂD EDİYORUM”

Konuşmasının başında, dün Şırnak Şenoba’daki helikopter kazasında, aralarında Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da bulunduğu şehit olan 13 askere ve ayrıca Lice’deki operasyonda şehit düşen 3 askere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı temennilerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “23. Sınır Tümen Komutanlığı görevini yürüten Tümgeneral Aydın’ı, Kayseri Komando Tugay Komutanı olduğu dönemde gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişimine karşı sergilediği güçlü duruşla da hatırlıyoruz. 15 Temmuz’da da güçlü bir duruşu olmuştu. Kato dağındaki operasyonları yöneten Tümgeneral Aydın, buradaki başarısıyla da, gerçekten çok kıymetli bir komutan olduğunu göstermiştir. Ülkemizin bundan sonra vereceği mücadelelerde de önemli görevler üstlenmesini beklediğimiz bu komutanımızın ve diğer askerlerimizin kaybından dolayı fevkalade müteessirim.”

Bugün ay yıldızlı bayrağın altında özgürce nefes alınıyor, minarelerden 5 vakit ezan okunmaya devam ediyor ve geleceğe güvenle bakılabiliyorsak; bu şehitler, gaziler ve onların yolundan giden kahramanlar sayesindedir “dedi.

2017-06-01-muhtar-01

 “VATAN TOPRAKLARIMIZA EL UZATMAYA CÜRET EDENE DÜNYAYI DAR EDERİZ”

Vatan topraklarının her bir karışının namusumuz olduğunu ve buna el uzatmaya cüret edene dünyayı dar edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütleri üzerinden ülkemizi bölmeye, milletimizi parçalamaya çalışanlara, hamdolsun bugüne kadar aman vermedik, inşallah bundan sonra da vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

2017-06-01-muhtar

 

 “FETÖ’NÜN YURT DIŞINDAKİ AĞABABALARININ DA PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

‘Hırsız içeriden olunca kapı kilit tutmaz’ atasözüne atıfta bulunarak, FETÖ ve PKK için çalışan hainlerin, ülkeye verdikleri zararın yanında, terörle mücadeleyi de baltaladığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suçüstü yakalandıkları hâlde mahkemelerde şimdi ne diyorlar? ‘Görmedim, duymadım, söyledim’ diyerek 3 maymunu oynayan FETÖ’cüler, kendilerini bekleyen acı sondan kurtulamayacaklardır, bunu da açıkça söylüyorum. Siz kimi aldatıyorsunuz, kime bu oyunu oynuyorsunuz? Sen F-16’larla helikopterlerle, tanklarla, modern silahlarla bu milletin üzerine geleceksin, hâlâ ‘görmedim, bilmiyorum, ben yapmadım’ diyeceksin kimi aldatıyorsun? Bütün belgeler, görüntüler, her şey ortada. Yurt dışındaki ağababalarının da peşlerini bırakmayacak, adım adım takip ederek, hak ettikleri akıbete duçar olmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

 “TOPRAKLARIMIZA EN UFAK BİR TACİZ OLURSA GEREĞİNİ YAPARIZ”

Türkiye’nin güvenliğinin ve geleceğinin sadece kendi sınırları içindeki mücadeleyle mümkün olmadığını vurgulayarak, bir dönem Suriye tarafından terör örgütlerinin saldırıları ile sınıra yakın yerleşim yerlerinde kayıplar verildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Operasyonunu başlatıp, Suriye’nin kuzeyinden DEAŞ terör örgütünü temizlediklerini ve o toprakları, sahiplerine verdiklerini söyledi.

Türkiye’nin sıkıştırılmasına rağmen bu operasyonu hedefine ulaştırdıklarını, belirten  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kusura bakmayın dedik, artık göbeğimizi biz kendimiz keseceğiz. Çünkü sizlerle dayanışma hâlinde bunu yapalım dedim olmadı. Şimdi buradan yine söylüyorum; bundan sonra da eğer topraklarımıza oralardan en ufak bir taciz olursa, saldırı olursa, biz sağa-sola bakmadan gereğini yaparız, hiç kimse bundan endişe etmesin” sözlerine yer verdi.

“YÜZÜMÜZE GÜLENLERİN ARKAMIZDA NELER ÇEVİRDİĞİNİN FARKINDAYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan , Ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyorsak, önce sınırlarımızın ötesini güvenli hâle   gerektiğini vurgulayarak;” Hem kendi vatandaşlarımızın, hem de bize sığınmış kardeşlerimizin geleceği için bu sorumluluğu üstlenmek mecburiyetindeyiz. Bizden sınırlarımız boyunca gözümüz göre göre bir terör devleti kurulmasına sessiz kalmamamızı bekleyenler kusura bakmasınlar, bizi hiç tanımamış demektir.”dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ,  “Tüm dünyanin huzuru, güvenliği ve iyiliği için çalıştıklarına, batının  terör örgütlerine karşi sergilediği çifte standardi tavra, değindiği konuşmasını muhtarlara hitaben ; “16 Nisan halk oylamasıyla kabul edilen Anayasa değişikliğinin ardından yeni bir döneme girdik. Bu yeni dönemde inşallah sizlerle daha yakın bir istişare ve iş birliği içinde olacağız. Her ne kadar bazıları ‘muhtarlıklar kapatılacak’ yalanıyla kafaları bulandırmaya çalıştıysa da, 16 Nisan’da bunlara en güzel cevabı sizlerin verdiğini biliyorum. Muhtarlıklar kapandı mı? Böyle şeddeli yalan olur mu? Değerli kardeşlerim, siyaset dürüstlük üzerine kuruludur, yalan üzerine değil. Onun için de yalana müracaat edenlere benim muhtarlarım haddini bildirmelidir. Muhtarlarımız yeni Türkiye’nin inşasında bizim en büyük yardımcılarımız olacaktır. Mahalleler ve köylerden başlayıp dalga dalga ülkemizin tamamını kucaklayacak yeni demokrasi ve kalkınma hamlemiz için hep birlikte çok daha fazla çalışmalı, gayret göstermeliyiz. Yaşadığımız sıkıntılar ne kadar büyük olursa olsun, bu sıkıntıları çıkartanlar ne kadar güçlü olursa olsun asla geri adım atmayacağız. Sizler yerelden başlayan, genele yayılan bir davanın mücadele erlerisiniz, bunu böyle biliniz. Demokrasi sizde başlar ve bilesiniz ki sizde biter. Onun için yükünüzün ne kadar ağır, ne kadar önemli olduğunu bilmenizi özellikle istirham ediyorum. Teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Mahalle ve köylerinizdeki vatandaşlara selam ve muhabbetlerimi  götürürün  “diyerek tamamladı.