akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4823
EURO
34,8505
ALTIN
2.422,82
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

İSTİKLAL MARŞININ YAZILDIĞI GÜNLERİ YAŞATTILAR

İSTİKLAL MARŞININ YAZILDIĞI GÜNLERİ YAŞATTILAR
13.03.2017 20:04
748
A+
A-

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 96. Yıldönümü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinlikleri  Sosyal Bilimler Lisesinin Hazırlayıp Sunduğu Mükemmel Bir Programla Kutlandı.

Akçakoca Öğretmenevinde Saat 11.00’de düzenlenen programa  , İlçe Kaymakamı Yasin , Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür Üngüt, Ak Parti ve CHP ilçe Başkanları yanı sıra, ilçe protokolünden bir isim veliler ve öğrenciler katıldı.

akif-6

Program Şehitler adına yapılan  bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

SBL Sosyal Bilgiler ve Edebiyat Öğretmeni Gülnur Özdeniz’in yaptığı ve İstiklal Marşının yazılış sürecini anlattığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ilçe genelindeki okullar arasında İstiklal Marşı ve Akif konulu yarışmalarda derece alan öğrencilere Kaymakam Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Özgür Üngüt tarafından ödülleri verildi.

akif-1 akif-3 akif-4

Ardından  bugüne değin hiç  Akçakoca’da tanık olmadığımız  bir biçimde Gönül Yavuz İlkokulu özel eğitim sınıfı öğrencilerinin işaret diliyle İstiklal Marşı okumaları akm

akif-2akif-5

ilgi ve beğeniyle izlendi. Ardından salondakileri  derinden duygulandıran hazırlanış ve sunumu ile büyük beğeni alan  ’Ya istiklal ya ölüm’’ konulu oratoryo ve okul korosunun seslendirdiği türküler  ile süren program tüm görev alan öğrencilerin katılımıyla mükemmel bir kareografi  içinde okudukları  İzmir marşıyla tören sona erdi.