akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

BAŞBAKAN YILDIRIM; “ DARBE ANAYASASIYLA ÜLKE YÖNÜNÜ BELİRLEYEMİYOR”

BAŞBAKAN YILDIRIM; “ DARBE ANAYASASIYLA ÜLKE YÖNÜNÜ BELİRLEYEMİYOR”
10.03.2017 21:26
446
A+
A-

Referandum Mitingleri Kapsamında Düzce’ye Gelen Başbakan Binali Yıldırım   Önce Ziyaret Ettiği  Düzce Valiliğinden  Miting Alanına Düzce Protokolü Eşliğinde Yürüyerek Geldi.

 

Mitingin yapılacağı Anıtpark’ı  saat 14 00 den önce  dolduran binlerce vatandaşa  Düzce’ye verdiği stadyum sözünü  yineleyen Yığılca’nın yolunu da bitireceklerini söyleyen Başbakan Yıldırım, Düzce’nin de içinde bulunduğu yaklaşık 8 milyon kişinin geçim kaynağı  üreticilerin dört gözle beklediği fındık konusunda ise açıklama yapmadı.
Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Eski Sosyal Politikalar Bakanı  Ayşenur İslamAK Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, eski vekiller  Metin Kaşıkoğlu, Osman Çakır, Celal Erbay ile AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’inde katıldığı mitingde Başbakan Yıldırım Düzce’nin plakası oranında %81 oy istedi.
Açış konuşmasını  AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin’in yaptığı mitingde  kürsüye gelen Başkan Keleş, Düzce’nin çok önemli bir misafir ağırladığını belirterek “ Sayın Başbakanım AK Parti’nin tartışmasız kalesi Düzce’ye hoş geldiniz.” Dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “ Düzce ne yapacağını çok iyi bilen bir şehirdir. Bu hep  böyle olmuştur. 16 Nisan referandumunda da doğru bir karar vereceğine tüm kalbinle inanıyorum” dedi.

bas-3

Özlü’den sonra konuşması için anons edilen  ve büyük bir coşkuyla karşılanan ve  , anayasa değişikliği ile nelerin hayata geçeceğini anlatarak başlayan Başbakan Yıldırım. “ Düzce’nin plakası olduğu için Düzceliler’den 81 oranında oy istiyorum” dedi.

Türkiye’yi karış karış gezdiklerini ifade eden Binali Yıldırım, “Seçimler öncesi 79 milyonu kucaklayan çoğulcu bir anayasa sözü verdik. Bize yetki verdiniz. Sözümüz söz dedik. Mecliste vekiller olarak sözümüzü tuttuk, görevimizi tamamladık. Şimdi artık söz de sizin, karar da sizin. 82 model darbe anayasası ile artık bu büyük ülke yönünü belirleyemiyor. Çünkü anayasa bir ülkenin pusulasıdır. Pusula bozulmuş, iş görmüyor. Bozuk pusula ile gemi ya batar, ya karaya oturur. İki başlı yönetimlerde çoğu zaman bu iki makam arasında anlaşmazlık oluyor. Bu anlaşmazlıklar bazen o kadar ileriye gidiyor ki, iki makam bazen birbirleri ile kavga bile ediyor. Bu acı tecrübeleri birlikte yaşadık.

 

bas-1

Bu kavga yeni değil. Türkiye’de her 5 yılda bir seçim olsaydı, şu an 19. hükumet iş başında olacaktı. Şimdi 65. hükumet var. İsrafa bak. Birde vesayet bloğu, darbeler muhtıralar kumpaslar almış başını gitmiş. Yıllar sonra milletin sinesinden AK Parti çıktı. Onun kurucu genel başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Milletin adamını milletvekili yapmamak için yasa çıkardılar. Siyasi yasak getirdiler. 2007’de  muhtıra verdiler. Siz Cumhurbaşkanı seçemezsiniz diyerek ülkenin önünü tıkadılar. Biz ancak muhtırayı milletten alırız  dedik o muhtırayı aynen iade ettik. “millete gideriz” dedik. Düzce o zaman yüzde 79 evet verdi. Şimdi en az plakanız kadar %81  ‘Evet’ istiyorum” dedi.