akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5217
EURO
34,9267
ALTIN
2.455,59
BIST
9.888,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

CHP İL BAŞKANI TOZAN DAN TERÖR AÇIKLAMASI

CHP İL BAŞKANI TOZAN DAN TERÖR AÇIKLAMASI
17.12.2016 13:31
319
A+
A-

Sabah saatlerinde Kayseri’de meydana gelen terör saldırısı sonrası CHP İl Başkanı Zekeriya TOZAN kişisel Sosyal Medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı.

Açıklama;

Bu gün de şehitler verdik.Bu gün de Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlerimiz hedef alındı.İcimiz yanıyor . Yine geçici yayın yasağı getirildi.
İktidar bloğu, yasaları dikkate almadan devlet mekanizmasını kendi lehine kullanıp, rakipsiz olmanın verdiği güçle ekranları kapatabilir, muhalif sesleri bastırabilir ya da gerçekleri tersyüz edebilir. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar yurttaşların can ve mal güvenliğini sağlamak gibi vazgeçilmez bir görevleri olduğunu unutturamazlar. Hükümetin, patlayan her bombanın, yiten her canın sorumlusu olduğu gerçeğini saklayamazlar.
Ortada siyasi bir sorumlu olmak zorundadır. Bombalı araç oraya uzaydan gelmemiştir.Teröristler bir yerlerde örgütlenmişler, patlayıcıları bir yerlerde imal etmişler, aralarında haberleşmişler, planlar yapmışlar, inceleme ve araştırma yapmışlar ve kahraman askerlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı şehit etmişlerdir. Hükümetin görevi, tüm bu olaylar olurken fark etmek, tedbir almak, engellemek ve Mehmetçiğimizi ve sivil vatandaşlarımızı korumaktır. Eğer bunların hiç biri olmuyor ve bombalar patlıyorsa en hafif deyimiyle ortada bir “görev ihmali “vardır. Guvenlik zaafiyeti vardır.Hatta bu güvenlik zaafiyeti 15 temmuzda en üst seviyeye çıkmış,Yapılan Alçak darbe girişimini Sn.Cumhurbaşkanı ”Eniştesinden öğrenmiştir”.Sorumluları istifaya davet ediyorum.
Bu gerçek göz ardı edilerek kınama yayınlamak, terörü lanetlemek, ‘misliyle karşılık vereceğiz’ demek halka yalan söylemektir. Hükümetin görevi bahane bulmak değil yurttaşlarımızın güvenliğini sağlamak, çözüm üretmek ve terörü bitirmektir. Halkımız huzur ve güvenlik içinde yaşama hakkına sahiptir. Bu gerçeği anlamamak ve sorumluluk üstlenmemek için sürekli düşman yaratmak, her şeyi komplo teorisiyle açıklamak, toplumu kutuplaştırmak siyaset değildir. Hükümet farkına varmak istemese de devlet düzeni çökmektedir. Akıla, bilime ve Cumhuriyet ilkelerine göre yeniden yapılanma derhal başlatılmazsa çöküş kaçınılmazdır. Mecliste tüm siyasi partilerin katılacağı ,sürdürülebilir,milli bir terör ike mücadele politikası oluşturulmalıdır.Fırat Kalkan’ı harekatı genişletilmelidir.Uluslararasi hukuktan doğan haklarımızı kullanmalıyız.Turkiye sınırları dışındaki ,Irak ve Suriye topraklarında bulunan terör kamplarına askeri harekat düzenlenmeli ve Yok edilmelidirler.AB ,ABD Ve BM nezdinde çalışmalara başlanmalı ve yurt dışında teröre verilen destekler sona erdirilmelidir.Koltuk, makam, unvan ve söz sahibi her bir yetkilinin bu hakikate göre hareket etmesi artık zaruridir.Bizim bir tane vatanımız vardır ve gidecek başka bir yerimiz yoktur.Herkes bu gerçeği bilmelidir.
Saygılarımızla .

denildi.