akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4524
EURO
34,7527
ALTIN
2.439,82
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

CHP’NİN 93. KURULUŞ YILI KUTLANDI

CHP’NİN  93. KURULUŞ YILI KUTLANDI
10.09.2016 10:51
423
A+
A-

Türkiye’nin İlk Siyasi Partisi Olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 93. Kuruluş Yıldönümü Tüm Yurtta Olduğu Gibi Düzce’de De Düzenlenen Törenlerle Kutlandı.

Türkiye’nin İlk Siyasi Partisi Olan İzmir’in Düşman İşgalinden Kurtulmasından Tam 1 Yıl Sonra ,Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk  tarafından  9 Eylül 1923 Tarihinde Kurulan  CHP Düzce Anıtparkta Düzenlediği Bir Törenle 93. Kuruluş Yılını Kutladı.

Ata’nın Anıtına  çelenk sunumu sonrası  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla  başlayan törende CHP Genel Merkezi tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili olarak hazırlanan ortak metin CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan tarafından okundu.
cnf

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, günün anlam ve önemiyle ilgili olarak; “9 Eylül, tarihimizde açılan yeni bir sayfa olup , esaretin sona erdiği özgürlük ve bağımsızlık ile dolu yeni bir dönemin başlangıcıdır.” dedi.

Konuşmasını “ Bugün Cumhuriyetimizi özgürlükçü demokrasi ile taçlandırmak için yaptığımız çalışmalar 9 Eylül 1923 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi kurulurken duyulan heyecan ve aşkla aynı seviyededir.15 Temmuz tarihinde anayasal rejimi gasp etmeye, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini yıkmaya yönelen terör eylemi halkımızın Cumhuriyet’e âşık vatansever ruhu ile ezilmiştir. Türkiye’yi saran sorunların çözümü Yenikapı’da açıklanan ilkeler ve Taksim Manifestosu’dur. Hükümet bu çizgiye gelmeli demokrasiye zarar veren adımlarından vazgeçilmelidir. Demokrasi hareketinin öncüsü olan Cumhuriyet Halk Partisi tüm iradesiyle ülkemizi boğan bu baskı ortamını dağıtmaya kararlıdır. Büyük Atatürk’ten miras aldığımız halkçı ve devrimci ruh ile Cumhuriyet Halk Partisi geleceğin mimarı olacaktır.” diyerek sürdüren İl Başkanı Tozan; Konuşmasının sonunda  “Başta ebedi yol göstericimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyeti kuran ve koruyan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” Dedi.