akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3605
EURO
34,7704
ALTIN
2.408,20
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

GÜLER “FINDIK ÜRETİCİSİ SAHİPSİZ BIRAKILMIŞTIR”

GÜLER “FINDIK ÜRETİCİSİ SAHİPSİZ BIRAKILMIŞTIR”
26.04.2016 09:10
464
A+
A-

CHP Akçakoca İlçe Başkanı Turan Güler Yaptığı Basın Açıklamasında Hükümetten Bir An Önce Fındık Sorununa El Atmasını Ve Üreticisini Mağduriyetinin Giderilmesini İstedi.

Fındık üreticisinin ,piyasayı eline geçiren yabancı bir iki tekelci zihniyetin eline ve insafına terk edilmiş olduğunu  dolayısıyla tamamen mağdur edilerek sahipsiz bırakıldığını belirten Güler yazılı basın açıklamasında ;

turan (1)

“Çok değerli fındık üreticilerimiz!

12,00 TL gibi bir fiyatla sezon açılışı yapılan, Kasım ayına doğru 14,00 TL ye yükselen 8 milyon Karadenizli halkımızın en önemli geçim kaynağı olan fındık bugün 8,00 TL ye düşerek yerlerde sürünmektedir.

Başta Başbakan olmak üzere ilgili bakanların fındıktaki düşüşün önüne geçmek için verdikleri demeçler umut vermekten öteye gitmeyerek üreticimizin daha da fazla mağduriyet yaşamasına sebep olmuştur. Verdikleri her demeçten sonra fındık fiyatları maalesef daha da düşmüştür.

Bugün artık fındık piyasası yabancı bir iki tekelci zihniyetin eline geçerek onların insafına terk edilmiştir, dolayısıyla fındık üreticisi tamamen mağdur edilerek sahipsiz bırakılmıştır. Bu da yetmemiş gibi fındık üreticisi hükümetin beyanlarına umut bağlayarak fındık fiyatı yükselir ümidiyle fındığını satmayıp bekleterek bankalardan kredi kullanma yoluna gidilip faiz batağının içine gömülmüştür. Aldıkları kredileri traktör taksitlerini ödeyemez duruma gelmişlerdir.

Hükümet destekleme adı altında bir miktar ödeme yaparak üreticiden desteğini çekip üreticiyi yabancı tekelci zihniyetin kucağına itmiştir. Hükümet fındığı serbest piyasa koşullarına bırakmayıp taban fiyatı uygulamasına geçerek mutlaka piyasaya müdahale etmelidir.

Lisanslı depoculuk uygulaması hayata geçirilerek fındık sağlıklı ortamlarda depolanmalıdır.

Buradan hükümete sesleniyoruz; Verdiğiniz demeçleri bir an önce yerine getirerek üreticilerimizin bu mağduriyetten kurtarmalarını bekliyoruz.” dedi