akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3687
EURO
34,7521
ALTIN
2.394,17
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

AÇIKALIN ÖĞRENCİSİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

AÇIKALIN ÖĞRENCİSİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU
21.01.2016 19:11
1.800
A+
A-

Mustafa Açıkalın Orta Okulu Öğrencisi  Ezgi Sıla Toklucu Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavında Büyük Bir Başarı Göstererek  Milyonlarca Öğrenci Arasında 120 Netle  Türkiye Birincisi Olup Akçakoca’nın Gururu Oldu.

Eğitim öğretimde yıllardır bölgenin en başarılı yerleşim birimlerinden olan Akçakoca son TEOG sınavında Türkiye birincisi çıkararak bunu bir kez daha kanıtladı.

1Milyon 300 bin öğrencinin katıldığı sınavda büyük bir başarıya imza atan ve 120 netle Türkiye birincisi olan Mustafa Açıkalın Orta Okulu öğrencisi Ezgi Sıla Toklucu başarısını düzenli ve sürekli çalışmaya borçlu olduğunu belirterek “emeklerimin karşılığını almış olmaktan dolayı çok mutluyum. Emek vermeden başarı elde edilemez.” Dedi.

Gelecekte tıp dalında öğrenim görmek istediğine dikkat çeken Toklucu “Bu sonucu elde etmek gerçekten çok güzel bir şey ama o derecede de zor. Çok çalışmak gerekiyor. İnşallah ikinci sınav da böyle olur, istediğim yeri tuttururum. Günde 3-4 saatimi sınava veriyorum.Bence bu başarının en önemli sebebi düzenli çalışmak. Herkese de düzenli çalışmasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Toklucu ile gurur duyduklarını belirten Anne Derya ve baba Kubilay Toklucu, kızlarının daha önce girdiği deneme sınavlarında da benzer başarıları gösterdiğini belirterek mutlu olduklarını ; kızlarının her zaman çalışan, sorumluluklarını bilen bir çocuk olduğunu kendilerini hiç üzmediklerini, . İlerde de böyle olacağını ve İnşallah daha iyi başarılara ulaşacağını düşündüklerini ifade ettiler.

 

teog (3)

Anne Derya Toklucu’nun Kızının küçüklüğünden beri hemşire olma hayali olduğunu belirttiği ve “İnşallah benim gibi bütün anneler de bu mutluluğu yaşar. Ben hep hemşire olmak istedim ama nasip olmadı. Kızımın da doktor olmasını istiyorum” dierek duygularını açıklamasının ardından

Okul müdürü Yusuf Albayrak”Öğrencimiz elde ettiği bu başarıyla; , okulumuz, öğretmenlerimiz, ailesi ve öğrenci arkadaşlarının gurur vesilesi olmuş, göğsümüzü kabartmıştır. Kendisi, ailesi ve öğretmen arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Öğrencimizin bundan sonraki eğitim öğretim faaliyetlerinde de aynı başarıyı yakalayacağından hiç şüphem yok.” Diyerek ile mutluluğunu ifade etti.