akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3811
EURO
34,7754
ALTIN
2.396,64
BIST
10.234,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

YAKIŞ’A İHRAÇ ŞOKU

YAKIŞ’A İHRAÇ ŞOKU
07.01.2016 18:25
409
A+
A-

Ak Partinin Kurucu Üyelerinden İlk Ak Parti Hükümetinin Dış İşleri Bakanı İki Dönem Düzce Milletvekilliği Yapan Yaşar Yakış , Kesin  İhraç İstemiyle Disiplin Kuruluna Verildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partiden kesin ihraç talebiyle Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ve partinin kurucu üyesi eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış’ın partiden kesin, ihracı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini açıkladı.

Çelik açıklamasının  Yakış ile ilgili bölümünde; Partimizin kurucu üyesi Yaşar Yakış, devlet içine nüfus etmiş, ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal görünümlü illegal yapının yayın organlarında yaptığı açıklamalar ile tüzüğümüz gereği, gerçek dışı haber yaymak,  iftira, hakaret karalama ve küçük düşürücü beyanlarda bulunduğu için tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi.” Dedi.

YAKIŞ “BENİ RAHATLATMIŞ OLURLAR”

Ak Parti’den ihracının istenmesi ile ilgili  olarak ilk tepkisini “Kararlarıyla beni de rahatlatmış olurlar.”  Diyerek gösteren  Yaşar Yakış,

karara itiraz etmeyeceğini belirterek, “Bana şu ana kadar bir bilgi verilmedi. Kesinlikle itiraz etmeyi düşünmüyorum. Aldıkları bu kararlarıyla da beni rahatlatmış olurlar.” dedi. İhraç kararının Başbakan Davutoğlu başkanlığında önceki gün gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu’nda alındığı öğrenildi. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in ardından açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu da Yakış’ın, ‘parti ilke ve politikalarını uygun olmayan platformlarda dile getirdiği için disipline sevk edildiğini’ söyledi. 2012’den bu yana Today’s Zaman’da yazan Yakış, Kasım 2015’ten itibaren Zaman okuyucusu için de makale kaleme alıyordu.