akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3620
EURO
34,6628
ALTIN
2.391,58
BIST
10.197,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

BÖLGEDE BİR İLKİ ATATÜRK ORTA OKULU BAŞARDI

BÖLGEDE BİR İLKİ ATATÜRK ORTA OKULU BAŞARDI
21.04.2017 06:37
661
A+
A-

Akçakoca Atatürk Ortaokulunda Bölgede Bir Örneği Daha Olmayan ;Öğrencilerin İlgi Odağı, Ziyaret Edenlerin Hayran Kaldığı Zekâ Oyunları Sınıfı Açıldı.

Akçakoca Atatürk orta okulunda bölgede bir eşi ve benzeri olmayan gerek işlevi gerekse tasarımı ile öğrencilerin ilgi odağı olan görenleri hayretler içinde bırakan  iç tasarımını Beyza Dekorasyon’un yaptığı zeka oyunları sınıfı düzenlenen törenle öğrencilerin kullanımına açıldı.

Bir benzerinin bölgede olmadığı, ilk çağlardan bu yana bilinen bir çok zekâ oyunlarının oynanabildiği adının verilmesini istemeyen Akçakocalı bir işadamının destekleriyle kurulan zekâ oyunları sınıfının kuruluş girişimini başlatan. Atatürk Ortaokulu matematik öğretmeni Fatih Doğrul; Projeyi mütevazi olanaklarla uygun hale getirilen bir sınıfta sıraların üzerine çeşitli zekâ oyunlarının çizilmesi fikriyle başlamış.

ze-3 ze-4

Okul Müdürlüğü ilgi gören bu çalışmayı daha sonra çok daha donanımlı modern bir sınıfa dönüştürme girişiminde bulunmuş ve Akçakoca’nın sevilen bir işadamının işi üstlenmesi ile  Beyza Dekorasyon’un tasarımı   bugünkü konumuna getirmiş.

ze-2

Yaptığı hayır işinin bilinmesini istemeyen , bir aile büyüğünün isminin verildiği sınıfı okula kazandıran işadamı her zaman bu gibi çalışmalara destek olacağını söyledi.

Düzce genelinde bu belgeye sahip tek eğitmen olan Fatih Doğrul ’un Düzce merkez ve ilçelerinde benzer projeleri hayata geçirmek isteyen öğretmenlere eğitim vermekte olduğu bilgisi edinilirken ;

Okul Müdürü Aykan Gülbahar, mevcut projeden 5 ila 8. Sınıf arasında bulunan tüm öğrencilerin faydalandıklarını belirterek, öğrencilerin sınavlarda başarılı olmalarında zekâ oyunları sınıfının oldukça etkili olduğunu söyledi. Son TEOG sınavında kendi okullarının öğrencilerinin Akçakoca’da en başarılı öğrenciler olduklarını ifade eden Müdür Gülbahar, zekâ oyunları sınıfının bu başarıda payı olduğunu da sözlerine ekledi.