akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

LOKUM BOMBANIN PİMİNİ ÇEKTİ ” İYİ PARTİ’Yİ YOK SAYMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR”

LOKUM BOMBANIN PİMİNİ ÇEKTİ ” İYİ PARTİ’Yİ  YOK SAYMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR”
19.06.2023 21:00
714
A+
A-

İYİ Parti İlçe Merkezinde genel seçim sonuçları ve gündemin önemli konuları ile ilgili basın açıklamasında bulunan İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum ,CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’u ser sözlerle eleştirdi.

Gerçekleşen seçimler sonrasında  yapılan gerek partisine gerekse kendisine yönelik haksız eleştirilere  kulaktan dolma bilgiler gerekçesiyle sessiz kaldığını vurgulayan Lokum “ Ancak CHP İlçe Başkanı Sayın Tuğrul Abanoz’un canlı yayın yaparak paylaştığı açıklama bardağı taşıran damla olmuştur. İzlediğimde adeta beynimden vurulmuşa döndüm.  Bu açıklamayı bu nedenle yapıyorum “dedi.

Sağda solda konuşulanları dikkate almadıklarını ancak Abanoz’un açıklamasıyla kendisine  ve partilerine  karşı yapılan olumsuz  eleştirilerin yetkili ağızdan ifadesinin sabrını taşırdığının altını çizen Lokum; “İYİ Partiyi ve Akçakoca Teşkilatını yok sayan , elde edilen sonuçları kendi hanesine yazan ortada bir başarı varsa hepsini kendinden menkul sayan  Tuğrul Abanoz’u  gecesini gündüze katarak yalısı ve genciyle köy köy mahalle mahalle sokak sokak gezerek çalışan partililerimizden özür dilemeye çağırıyorum. İlçe başkanlığım süresince her zaman  saygıdan, sevgiden paylaşımdan yana oldum ve  polemiklerden uzak durdum.   Seçimler bitti. Aldığımız verdiğimiz kazancımız kaybımızın muhasebesi yapılmış  olup ,biz İYİ Partililer olarak  İl ,İlçe teşkilatları ve üyeleri olarak seçim çalışmalarında elimizden gelen gayreti  göstererek millet ittifakı olarak yapılan anlaşma gereği Cumhuriyet Halk Partisi’nin 40 yıl sonra Düzce’den bir vekil çıkarmasına yardımcı olduk.   Bu konuda ittifak paydaşlarımız olan Saadet, Deva Delecek ve Doğru Yol partilerini de görmezden gelemeyiz. Ancak Sayın Abanoz’un gözünde biz yokuz. Sayın Abanoz ya matematik bilmiyor ya da kul hakkına girmekte sakınca görmüyor. Nezaketse bir yere kadar. Cumhuriyet halk partisinin kurumsal yapısı ve değerli seçmenlerini ayrı tutarak şunu söylemek isterim CHP Akçakoca ilçe başkanı Tuğrul  Abanoz’un  seçimlerde alınan oyu sanki CHP  tek başına almış  gibi açıklama yapması,  binlerce İyi partiliyi hiçe sayma saygısızlığı   en basit tabiri ile ayıpların en büyüğüdür. Sayın vekilimiz Talih Özcan’ın  emeklerimizi  takdir ederek  teşekkür etme nezaketi gösterdiği bir konuda  Sayın Abanoz’un bir kelime etmemesi ittifak ruhuna da , yerel seçimlerde yapılabilecek bir dayanışmaya da büyük darbe vurmuştur.” dedi.

“ Herkes haddini de hukukunu da bilecek” diyerek açıklamasını sürdüren İYİ Parti lçe Başkanı Av. Behçet Alkan Lokum; “Yerel seçimler öncesi biraz dinlenelim tatil yapalım fırsatı bulmadan kendimizi yerel seçim trafiğinin içine hızlı bir girişte bulduk.  Hızlı ancak ne yazık ki kötü bir başlangıç. Siyaseti nezaket çerçevesinde yapmaya çalıştım. Ama gelinen bu noktada artık bir şeyler söyleme zarureti doğmuştur. İYİ Parti seçmeni ittifak ruhuna uygun olarak sandığa gitmiş ve demokrasinin ülkemizde egemen olması için yapılmış olan ittifaka sahip çıkmıştır. İYİ Parti oylarını kimseye yedirecek , kendi hanesine yazdıracak ve başarısıymış gibi gösterilmesine izin verecek değiliz. Sayın Abanoz, yapmış olduğu canlı yayında rakamlar vererek ittifak bileşenlerinin verdiği oyları CHP oyuymuş gibi anlatıyor.

YSK’nın sitesinden aldığım Akçakoca oy dağılımı tablosu Abanoz’u yalanlıyor. Rakamlarla konuşalım. 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile 2023 kıyaslandığında 36 oy eksik çıkıyor. Sen hangi başarıdan bahsediyorsun? Hangi oyu artırmışsın! Bizim oyumuz ile kendinize başarı hikayesi mi yazmak istiyorsunuz? Bu oyun tamamını sen aldıysan, binlerce İYİ Partilinin oyu nereye gitti? İki seçimdir ittifak sebebiyle CHP ve CHP’nin çıkardığı adaya oy veriyoruz. Karşılığı bu olmamalıydı! Bu yapılan ayıp değil mi?  Şahsıma her şeyi söyleyebilirler ama partililerimin, yönetim kurulumun emeğinin yok sayılmasına asla izin vermem!  Sayın Tuğrul Abanoz Belediye başkanı mı olmak istiyorsun ? Buyursun, olsun. Elini tutan mı var.’ İfadelerini kullandı.

14 Mayıs çalışmaları sırasında yaşadıkları ve şaşkınlığını halen atamadığı bir olayı anlatan Lokum  “ 30 Nisan 2023 Pazar günü. Çarşı meydanı, mahalle pazarı ve esnafları gezdik. Daha sonra CHP’liler yemeğe gittiğinde, biz İYİ Parti gurubu vekil adayımız Aslıhan Hanım  ile  Çuhalı esnafını gezerek çalışmaya devam ettik. Israrlarımla Talih Beyin katılımlarıyla iki parti  saat 21:00’da çarşı içine inerek birkaç kafe ziyareti yaptık. Akçakoca Kahvecisindeki ziyaret sırasında  Talih Bey, Düzce’de bir toplantıya yetişmesi gerektiğini belirterek ayrılmak istediğini söyledi . Doğal olarak biz de kendisine teşekkür ederek aracına kadar yolcu ettik.

Vekil adaylarımızdan Aslıhan Hanım, ben gezmeye devam etmek istiyorum’ dedi. Bu istek üzerine Tuğrul Abanoz, ‘tamam artık yeter bizde bırakalım’ deyince ,kendisine vekil adayımızın devam etmek istediğini söylesem de ‘Bu kadar yeter, yorulduk artık!’ dedi Aslıhan Hanım’ın gezmeye devam etmek istediğini dile getirme ısrarına  da kulak tıkayarak CHP heyetini de yanına alarak yanımızdan ayrıldı.

Aslıhan hanım, Millet İttifakı vekil adayı değil miydi? Biz gece 12’ye kadar çalışmaya devam ettik! Sandık kurullarına adam verelim dedik gerek yok dediniz  . Ancak özellikle köylerde ittifaktan kimse olmadığını gördük.

 Herkes şahittir. Aslıhan Hanım bilmiyor mu ikinci sırada Düzce’den milletvekili olamayacağını. Biliyor ama bir dakika olsun çalışmayı bırakmadı! Gece gündüz sokaklarda gezdi. Bu kadının emeğine yazık değil mi?

Benim il başkanım benimle beraber Akçakoca’nın köylerini gezdi. Senin il başkanın neredeydi? Bize yapılan yanlışların çok daha fazlası var ama CHP’nin kurumsal yapısına olan saygımdan dile getirmiyorum. ‘’ diyerek açıklamasını tamamladı.