akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2622
EURO
34,6893
ALTIN
2.403,75
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

 BAŞKAN YANMAZ DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA 4 YILLIK İCRAATLARINI ANLATTI

 BAŞKAN YANMAZ DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA 4 YILLIK İCRAATLARINI ANLATTI
14.06.2023 20:24
313
A+
A-

Akçakoca Yerel Basın Mensupları ile düzenlediği kahvaltılı toplantıda bir araya gelen  Belediye Başkanı Okan Yanmaz,  4 yıllık görev süresinde neler yaptıklarını anlattı.

Abant Kahvecisi’nde düzenlenen kahvaltıya, eşi Nursen Yanmaz,  Belediye başkan yardımcıları Şenol Yazgan, Yüksel Yılmaz ve  ABİTAŞ genel müdürü Hakan Öztaş ile birlikte katılan  Başkan Yanmaz, kahvaltı sonrasında  çalışmalar ile ilgili bilgilendirmede bulunmanın yanı sıra yöneltilen soruları da  yanıtladı.

 Geçmiş dönem belediye başkanlarının son günlerde sosyal medya hesaplarından yapmış oldukları  olumsuz ve gerçek dışı paylaşımlarla belediyeyi ve kendisini hedef tahtasına koyduklarını vurgulayarak   “Kimsenin   algı operasyonları yaparak belediyeyi dizayn etmesine kara çalmasına  ve  algılarla yönetme çabalarına  izin vermeyeceğim” dedi.

BORÇ MİKTARINI 35 MİLYON DÜŞÜRDÜK

Önceki dönem belediye başkanlarından Fikret Albayrak’tan gelen  bugünkü bedellerle 144 milyon, Cüneyt Yemenici’den ise 158 milyon lira borçla  belediyeyi  devraldığını açıklayan  Yanmaz  “ Bizde  dönemimizde 51 milyon lira borçlandık. Ancak teslim aldığımız günkü borç toplamını bugün 35 milyon TL azalttık “ dedi.

Belediyenin yaptığı bir çok çalışmayı kendi olanakları ile yaptıklarının altını çizen Başkan Yanmaz “ Bir çok işi müteahhide vermeyerek  kurduğumuz ahşap, demir ve beton atölyelerimizde  yaptığımız üretimlerimizle kendi ekiplerimizle yaptık ve 4/1, 3/1 oranında ucuza mal ettik. Kampanyalar la Akçakoca’mıza toplamda çeşitli türlerde 10 binin üzerinde ağaç diktik.  Şehrin bir başından bir başına yol ve tretuar çalışmalarımız sürmekte. Kentin her noktasında yabani ot ve diken çimen temizliği aralıksız sürmekte. Çöp sorununu çözdük. Köylere kadar ulaşıyoruz. Bütün bunların hangi bütçeyle yapıldığını algı operasyonlarının mimarı eski başkanlar  başta olmak üzere her Akçakoca’lı Belediye Hesap Müdürlüğünden kalem kalem öğrenebilir” dedi

Borç miktarını artırmayıp aksine düşürdüklerine dikkat çeken Yanmaz, “Akçakoca’ya çok sayıda hibe proje ve araç filosuna 17 araç kazandırdık.

Algı operasyonlarıyla bizim  çok yer sattığımızı beyan eden eski başkanlardan Fikret Albayrak’ın 500-600 milyon liralık büyük otelin Belediye’ye ait olan %20’lik hissesi ‘ 150” milyon TL , yanı sıra bugünkü Düzpaş’ın olduğu dükkanı da  sattı ancak  nedense hiç dile getirilmedi” dedi.

Algı operasyonları yapanların emellerine nail olamayacaklarını vurgulayan Başkan Yanmaz “Yaptığımız her şey; Sattığımız, aldığımız kazandırdığımız ve  ödemelerimizin hepsi belgeli. Gelip hesap işleri müdürlüğümüzden alabilirler. Biz işimizi yapıyoruz. Ancak Akçakoca için tarihi bir kazanım olacak  Biyolojik arıtma, Pazaryeri Güneş Enerjili sistem, Elektrikli Otobüsler için her il ve ilçenin dört elle sarıldığı ancak alamadığı bizim ise almaya hak kazandığımız Dünya Bankası Kredisine hayır diyenler  Akçakoca’ya ihanet etmiş olacaklardır ve  Tarihe not düşülecektir.” dedi.

 

Açıklamalar sonrasında sohbet havasında  2 saate yakın süren  toplantıAkçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği bu toplantıların daha sıklıkla yapılacağını belirtmesi  sonrasında birlikte çekilen hatıra fotoğraflarıyla noktalandı