akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3352
EURO
35,0901
ALTIN
2.234,39
BIST
8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

16 Ülkede 200’den Fazla Çocukta Görüldü

16 ülkede 200’den fazla çocukta görülen, “gizemli hepatit’ sonucu 4 çocuk hayatını kaybetti. Gizemli hepatitin etkeninin ne olduğunu henüz tespit edilmediğini ifade eden uzmanlar, Türkiye’de henüz görülmeyen hastalığa dair önlemlerin sıkı tutulması çağrısında bulundular.


16 Ülkede 200’den Fazla Çocukta Görüldü
05.05.2022 19:30
1.245
A+
A-

Dünyada, 16 ülkede görülen ve 200’den fazla çocuğa bulaşan “gizemli hepatit” yayılmaya devam ediyor. Henüz Türkiye’de görülmeyen hastalığa yakalanan 4 çocuk hayatını kaybederken, uzmanlar gizemli hepatitin nedenini ise henüz tespit edebilmiş değil.

70 KÜSÜR VAKADA ADENOVİRÜS TESPİT EDİLDİ

TRT Haber‘e konuşan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan, “Başka başka kıtalarda ortaya çıkmaya başladı ve etkenin henüz ne olduğunu da bilmiyoruz. Burada birçoğunda hafif vakaların, 220 küsür vakanın 70 küsüründe aslında adenovirüs 41 tespit edildi ama adenovirüs 41 ya da adenovirüsler böyle seyir yapan bir özellikte değiller.” dedi.

“HENÜZ TÜRKİYE’DE GÖRÜLMEDİ AMA…”

Hastalığın henüz ülkemizde görülmediğini ancak önlemlerin sıkı tutulması gerektiğini vurgulayan Akhan, “Temizliğin çok önemli olduğunu, solunum sistemiyle yine bulaşabileceği, etken eğer adenovirüsse bütün bunları gözardı etmememiz gerekiyor ve aynı zamanda da sekansanarak etkenin saptanması, adının konulması, önlemlerin alınması gerekiyor. Biz bu dönemde ülkemizde görmedik ama görebiliriz. O yüzden mutlaka dikkatli olmamız ve vakaları takip etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.