akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3848
EURO
34,7861
ALTIN
2.398,64
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

PARA BULUNDU…3. ETAP ONARIM YAKINDA BAŞLAYACAK

PARA BULUNDU…3. ETAP ONARIM YAKINDA BAŞLAYACAK
18.10.2021 19:04
938
A+
A-

Akçakoca’nın en önemli tarihi değerlerinden Cumhuriyetin ilk inşa edilmiş kendine özgü mimarisi olan  ilköğretim binalarından  yüz yıllık okulun  3. etap onarımı için gerekli ödenek sağlandı.

İki yıl önce baştatılan  ve ödenek yokluğu nedeniyle tamamlanamayan Tarihi Orhangazi İlkokulunun eksiklerinin tamamalanması için gerekli paranın bulunduğu ve  kısa süre içinde ihale edilip çalışmalara başlanılacağı öğrenildi.

 

Ödeneğin çıkarılması için sürekli arayış içinde olan   Düzce İl Özel İdare Genel Sekreteri  Hayri Şen konu ile ilgili olarak sorumuza ” Bilindiği üzere  iki yıl önce  başlatılan ilk etap onarım süreci tamamlanmasına karşın binada önemli yeni hasarlar tespit edilmiş  bunların onarımı  için yeni ek ödeme sağlanmış ve teslim  aşamasına gelinmişti. Ancak  teknik ekiplerin yaptığı  incelemelerde protokol dışında yeni ve onarılması şart olan eksikler tespit edilmişti. Bu nedenle bina teslim alınamamış ve  öngörülen  hizmete açılmamıştı.  Eksiklerin tamamlanması için gerekli ödeneğin temin süreci başlamıştı. Sayın Valimizin takibi Özel İdaremizin  Çabası ve    İGM  üyelerimizin  girişimleri sonucunda 7 yüz binliraya yakın bir ödenek temin ettik. Kısa süre içinde ihalesini yapıp üç ay gibi bir sürede onarımın bitirilmesini hedefliyoruz.” dedi.

Binanın   bir çok kurs ve eğitim çalışması yürütmesine karşın  yer sorunu yaşayan Akçakoca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü  Kurslar binası olarak  tahsisi planlanmış olup  bir bölümünde de okulun tarihine  ışık tutacak bir düzenleme yapılmasının düşünüldüğünü belirten Şen ” İl genelinde ve Akçakoca’da bu ve benzeri tarihi değerlerimize sahip çıkmak adına Düzce Özel idaresi  olarak  gerekenleri yapmak için çabamız sürecek” dedi.







ETİKETLER: