akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5324
EURO
34,8843
ALTIN
2.439,59
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BAŞKAN YANMAZ ” Tedirgin Olunacak Bir Tehlike Sözkonusu Değil”

BAŞKAN YANMAZ ” Tedirgin Olunacak Bir Tehlike Sözkonusu Değil”
21.06.2021 11:00
1.783
A+
A-

Aşırı yağışlar nedeniyle toprak kaymasının yaşandığı ve bitişik binada oturanların tedirgin olduğu inşaat alanında yürütülen istinat duvarı yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, çalışmaların son derece titizlikle sürdürüldüğünü , söz konusu alanda endişe edecek herhangi bir sorunun olmadığını söyledi.

 

Herhangibir tehlike içermemesine karşın , her ihtimale rağmen yürütülen duvar yapım çalışmalarının ise kısa sürede yapılıp tamamlanacak olmasının sevindirici olduğunu belirten Başkan Yanmaz  inşaat alanında incelemelerde bulunarak çalışmalarla ilgili olarak firma yetkililerinden bilgiler aldı.

 

 

Bilindiği üzere ; Ekşioğlu-Cilin inşaat ortaklığı tarafından yürütülen inşaat temeli açma çalışmaları sırasında aşırı yağışlara da bağlı olarak bir bölümde yüzey toprağının kayması, o bölgede yer alan bir binanın sakinlerini tedirgin edince, inşaat firması yetkilileri derhal bina önüne fore kazık çakma çalışması başlatmış, 20 metre derinliğe ulaşan çukurlar açılmış ve Ereğliden getirilen dev iş makineleriyle açılan 30 çukura demir kafesler indirildikten sonra çukurların tamamı betonla doldurularak kaymaya bağlı risk sıfırlanmıştı.

 

Açılan son çukurların betonla doldurulduğu saatlerde inşaat alanını ziyaret eden çalışmalarla ilgili olarak firma yetkililerinden bilgiler alan kendisi de inşaat mühendisi olan belediye başkanı Okan Yanmaz, yürütülen çalışmaları bir süre de inşaat mühendisi dikkatiyle takip etti .

 

Oluşan kayma ve alınan önlemler ile ilgili olarak görüşlerini aktaran  Başkan Yanmaz, aşırı yağışlar nedeniyle ortaya çıkan sorunun herhangi bir tehlike arz etmemesine rağmen vatandaşların tedirginliğini normal karşıladıklarını belirterek “Olayın vuku bulması üzerine Ekşioğlu firması ve iş ortakları Cilin İnşaat yetkililerini acilen yürüttükleri çalışmalar ve aldıkları önlemler nedeniyle tebrik ederim. Ancak, bu konuda yeterli teknik bilgiye sahip olmayan bazı vatandaşlar ve bazı basın mensuplarının paylaşımlarının   yarattığı psikolojik algı nedeniyle kamuda bir huzursuzluk oluştu.  Bunlar doğru değil. Bilmeden etmeden bu tip şeylerin yazılmaması, isimlerin lekelenmemesi lazım. Şu anda Akçakoca’nın en sağlam binasının önünde bulunuyoruz. Çalışmayı yürüten firmalara da titizlikleri nedeniyle teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.







ETİKETLER: