akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

65 yaş üstü kararı tepki çekti!

Bakan Koca’nın 65 yaş üstü vatandaşların yüzde 76,4’ünün aşılandığını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yaş grubuna kısıtlama getirildiğini duyurması dikkat çekti.

65 yaş üstü kararı tepki çekti!
13.04.2021 22:44
2.475
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Türkiye’de şu ana kadar 18 milyon kişinin aşılandığını belirterek aşılanan gruptaki 65 yaş üstünün ve sağlık çalışanlarının toplam vaka sayılarındaki oranın düştüğünü söylemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Bakanlar Toplantısı’nın ardından koronavirüsle mücadelede getirilecek ek tedbirlere ilişkin yaptığı açıklamada, 65 yaş üstüne toplu taşıma sınırlamasının yeniden getirileceğini söyledi. Aşılamaya rağmen bu yaş grubu için de kısıtlama getirilmesi sosyal medyada tepki çekti.

65 YAŞ KISITLAMASI TEPKİ ÇEKTİ

65 yaşı için getirilen toplu taşıma kısıtlaması sosyal medyada tepki çekti. Çok sayıda kullanıcı “Madem aşı işe yarıyor neden 65 yaş için kısıtlama getirildi” tepkisini gösterdi.

İşte o tepkilerden bazıları:

İşte o tepkilerden bazıları:

BAKAN KOCA NE DEMİŞTİ?

65 yaş üstü ve sağlık çalışanlarının aşı sonrası vaka oranı 65 yaş üstü vatandaşların 1 Ocak itibari ile 17.7 şimdi ise %8.2 Neredeyse yarı yarıya düşmüş durumda. Şuana kadar 65 yaş üstü aşılanan oranı 76.4.

Sağlık çalışanlarına baktığımızda toplam vaka içindeki payı 1 Ocak’ta %5.3, sağlık çalışanlarında aşılama oranı %86. Şuan 1.3’e kadar düştü. Bu aşının etkisini gösteren önemli bir bulgu

Hastanede 65 yaş üstü ve sağlık çalışanlarının gösteren tablo Yatanlar içinde %57.4 şuan yarı yarıya düşmüş durumda.

Yoğun bakımda yatan vakalar içinde yoğun bakımda yatanların oranı %69.9, sağlık çalışanları ise %1.1’den şuan %0.25’e kadar inmiş durumda.

Aşının 65 yaş üstü ve sağlık çalışanlarına özellikle daha erken yapıldığı için, hem hastanede yatış, yoğun bakım ve entübe hastalar boyutunda baktığımızda, belirgin faydalar sağlandığını o yüzden tanınmış olan kişilerin aşı yaptırma konusunda hassasiyet göstermesini rica ediyorum.