akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5533
EURO
34,9624
ALTIN
2.450,37
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Vatan Partisi İlçe Başkanı Serap Naz Başar “Gücümüzü, Erkek Kadın Omuz Omuza Kurduğumuz Cumhuriyet’in Kazanımlarından Alıyoruz. “

Vatan Partisi İlçe Başkanı Serap Naz Başar “Gücümüzü, Erkek Kadın Omuz Omuza Kurduğumuz Cumhuriyet’in Kazanımlarından Alıyoruz. “
07.03.2021 12:08
1.149
A+
A-

Akçakoca Vatan Partisi  İlçe Başkanı Serap Naz Başar 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

İlçe Başkanı Naz Başar mesajında; “ Erkeklerle eşit haklara sahip olabilmek için genel greve giden kadın dokuma işçilerinden 129’u, kapatıldıkları fabrikada çıkan yangında can verdiler. 1909 yılında New York’ta yaşanan bu elim olay: Eşit ücret, eşit muamele ve ayrımcılığın son bulması için mücadele veren tüm emekçi kadınların yolunu aydınlattı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadınımızın da erkeğimizin de içinde birlikte yaşadığı sömürü sistemini sorgulama günüdür.  Emeğin, hakkını alabildiği bir çalışma hayatı ancak ve sadece kadın-erkek tüm emekçilerin kol kola girmesi ile sağlanabilir.

Biz Türk kadınları, Cumhuriyet değerleriyle donanımlıyız. Gücümüzü, erkek kadın omuz omuza kurduğumuz Cumhuriyet’in kazanımlarından alıyoruz. Mücadele bayrağımızı daha da yükselteceğiz! Güneşten ışık yontarak, aydınlık yarınlara üreterek, bölüşerek, birleşerek yürüyeceğiz.

Bu toprakların kadınları güneşi doğuranlardır ve tarih sahnesindeki onurlu yerlerini alalı uzun yıllar olmuştur. Milli mücadeleye omuz vermiş Nene Hatun’lar,  Şerife Bacı’lar, Gördesli Makbule ve diğer kahraman büyüklerimizin aziz hatıraları hâlâ yolumuzu, bilincimizi aydınlatıyor.

Kadınıyla erkeğiyle, kanla irfanla kurduğumuz yüce Cumhuriyet’in ilanı ile elde ettiğimiz tüm yurttaşlık haklarımız sonsuza kadar bizimdir. 1934 senesi itibariyle seçiyor, seçiliyoruz. Laboratuvarlarda bilim üretiyor, sınıflarda eğitim veriyoruz. Hastanede hekimiz, mahkemede hakimiz, savcıyız, avukatız. Fabrikada işçi, tarlada emekçiyiz, terimizi toprağa katan geleceği inşa eden anneyiz! Sosyal hayatın her alanında varız, var olacağız.

Topraklarımızda kadınların sorunları var mıdır? Eelbette vardır.

Ezelden yaralılar biz miyiz? Evet! Yedi ateşten geçtiğimiz doğrudur!

Feodal sistemin yazısız kurallarıdır bizi en çok yaralayan… Zamansız, ecelsiz öldüren sistem ile mücadele edeceğiz.

Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözüyle bizleri baştacı eden Ata’mıza sözümüz olsun, emeğimize sahip çıkacak, dayanışmayı sürdüreceğiz,

Eşit ve daha güvenli bir çalışma hayatı, daha insanca yaşam koşulları ve şiddetten arındırılmış bir dünya umuduyla; üreten ve emek veren tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyor, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzü kutluyorum.

Ve ayrıca,

Ülkece içinden geçmekte olduğumuz böylesi zorlu bir süreçte; emekçi kadınlarımızın,  gözlerinden sakınarak binbir zorlukla büyütüp yetiştirdikleri evlatlarını vatana feda eden şehit analarına, sabır ve başsağlığı diliyor, mübarek ellerinden öpüyorum.” dedi.







ETİKETLER: