akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5354
EURO
34,9280
ALTIN
2.435,91
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ;” SGK, VERGİ, KREDİ TAKSİTLERİYLE BOĞUŞAN ESNAF DÖRT GÖZLE İŞYERLERİNİN AÇILMASINI BEKLİYOR”

CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ;” SGK, VERGİ, KREDİ TAKSİTLERİYLE BOĞUŞAN ESNAF DÖRT GÖZLE İŞYERLERİNİN AÇILMASINI BEKLİYOR”
23.02.2021 09:10
538
A+
A-

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz iş yerleri kapalı olan esnafın dayanacak gücünün kalmadığını vurgulayarak   pandemi tedbirleri dikkate alınarak işletmelerinin bir an önce açılmasını istedi.

 

İşyerleri kapalı olmasına karşın gide faturalarının geldiğini vurgulayan , Esnafın  SGK ve Vergi borçları ile kredi ödemeleri ile boğuştuğuna dikkat çeken  Abanoz yaptığı paylaşımda ;”Esnaf gün saymaya başladı, havaların normalleşmesi her Akçakoca’lı gibi beni de mutlu ediyor.

Bende 23 senesini hizmet ederek geçiren esnaf kardeşinizim. Ne yalan söyleyeyim, pandemi döneminde hiç kapatmadım evime her zaman ekmeğimi getirebildim.

Ya, yaklaşık bir senedir kapalı olan esnaf kardeşimiz?

Düşünüyorum da çok sıkıntılar yaşadılar çok. Elektrikleri kesildi, doğalgazları, kredi kartları, kredileri, kira, stopaj, sigorta primleri ve sayabileceğim bir dünya buna benzer sıkıntı.

Devlet ne yaptı derseniz bana göre hiç bir şey. Yerel yönetim ne yaptı peki, tabi ki hiçbir şey. Yani hiçbir şeysiz koskoca bir yıl geçirdi bu insanlar.

Ne mi olacak? Şu olacak, bu insanlar işyerlerini açmak için yine bir dünya masraf yapacak, lokantalar, cafeler, yeniden tüm ihtiyaçlarını almak için olmayan paralarını harcayacaklar, kazanamadıkları paralarını.

Servis hizmeti yapanlar uzaktan eğitimin vermiş olduğu eksikliği iliklerine kadar yaşadılar ve yaşamaya devam edecekler gibi.

Kısacası hizmet sektörü çökmüş durumda, hemde garsonu, komisi, aşçısı, bulaşıkçı ve tedarikçisi ile birlikte.

Umarız,  bu açılacak, açıldı şimdi açacağız söylemleri hayal kırıklığı ile sonuçlanmasın.

Esnaf dört gözle açılmayı bekliyor. Yeniden hizmet etmeyi, para kazanmayı, evine ekmek getirmeyi bekliyor.

Çok yoruldular çok.

Herşey gönlünüzce olsun.  Bu memleketin asıl kahramanları sizlersiniz, meğer ne kadar kıymetliymişsiniz, siz yokken tadı kalmadı memleketin.

Şimdiden tüm esnaf kardeşlerim ve dostlarıma bol kazançlar diliyorum.

Yolunuz açık olsun.” ifadesine yer verdi