akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4745
EURO
34,7570
ALTIN
2.441,46
BIST
9.936,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

EMEKLİLER “SENDİKA HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ”

EMEKLİLER “SENDİKA HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ”
30.09.2020 15:17
478
A+
A-

Tüm Emekliler Sendikası üyeleri Ankara Valiliği’nin Ankara İş Mahkemesinde sendika kuruluşunda eksiklikler olduğu gerekçesiyle sendikanın kapatılması için dava açmasına karşı  yurt genelinde düzenlenen eş güdümlü  basın açıklaması etkinlikleri ile tepki gösterdiler.

Tüm Emekliler Sendikası Akçakoca Temsilciliğine mensup bir gurup Emekli sendikalarının kapatılma kararını karşı ülke genelinde yapılan yapılan basın açıklaması etkinliğine katılarak Ankara Valiliğinin  uygulamasını protesto ettiler.

Akçakoca Eğitim Sen Şubesi önünde gerçekleştirilen protesto eyleminde genel Merkez bildirisini okuyan Akçakoca Emekliler Sendikası Temsilcisi Ali Kulak ; Bir süre önce Ankara Valiliği tarafından Tüm Emekliler Sendikasının kapatılmasına kararının Bölge İdare Mahkemesince kaldırılmasına karar verdiğini ve  Türkiye’de herkesin izin almaksızın kayıtsız ve şartsız olarak sendika kurabileceği yönünde hüküm verdiğini vurgulayarak başladığı açıklamasında ;

 

. “ Bütün bunlara karşın emeklilerin sendikalaşamayacağını iddia eden Ankara valiliğinin gerekli delilleri toplanmaksızın ve hatta valiliğin anlaşılmayan, sendikal eksikliklerin neler olduğunu belirtmediği dilekçesinin dikkate alınarak ,hangi gerekçeyle kapatılmak istendiğini içeren tüm taleplerimiz reddedilerek Mahkeme tamamen Valiliğin talebi doğrultusunda , temyiz yolu açık olmak üzere, Sendikamızın kapatılmasına ancak yasal süreçler tamamlanıncaya kadar faaliyetlerimize devam edebileceğimize hükmetmiştir.

Bu uygulama ile ülkemizdeki hukuk sisteminin bir kez daha noter sistemine dönüştürüldüğü tescil edilmiştir.

Bir kez daha bilinmelidir ki ve bir kez daha hatırlatalım ki, hak örgütümüz olan sendikamızı, mücadelemizi asla bırakmayacağız.

Barış istemeye, hukuksuzluklara, adaletsizliklere, emeğimizin karşılığını istemeye devam edeceğiz. Mücadelemizi engelleyebilecek bir kilit yoktur. Bu günlere haklı ve meşru mücadelemizle geldik. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bu engeli aşacak örgütlü gücümüz, mücadele birikimimiz mevcuttur.

Daha önce üst mahkemede bu davayı kazanmıştık, yeniden kazanacağız. Çünkü sadece hukuken değil; sosyal, siyasal, tarihsel olarak da haklıyız.

Hem hukuksal olarak hem de örgütlü olduğumuz her yerde mücadelemize ve var olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Açıklamanın ardından katılımcılar sessizce dağıldı.







ETİKETLER: