akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4056
EURO
34,7989
ALTIN
2.401,65
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Dr. NUMAN ÇABUK , **FİLYASYON** ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

Dr. NUMAN ÇABUK , **FİLYASYON** ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU
15.04.2020 14:11
566
A+
A-

FİLYASYON NASIL YAPILIR ?

Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Dr Numan Çabuk korona virüs salgını önleme çalışmalarında çok önemli bir aşama olan ve Sağlık Bakanının açıklmalarında sıkça kullandığı ve önemini vurguladığı Filyasyon konusunda bilgilendirme açıklamasında bulundu.

Tıpta hastalığın kaynağını bulmak anlamına gelen Filyasyon özellikle bulaşıcı hastalıklarda yapılan hastalığın ilk ortaya çıkış nedenini bulmak için yapılan çalışmaların öz ifadesidir.

Filyasyon çalışmaları hakkında yaptığı bilgilendirme açıklamasında  “Koronavirüs testi pozitif kişiler hastaneye yatırılıp veya  izole edilip tedavisine başlanır başlanmaz diğer taraftan Filyasyon işlemi başlatılarak pozitif kişilerin temaslıları tespit edilmekte ve bu kişilere ulaşılmaktadır.

Ekiplerimiz temaslı kişilerin adreslerine gidip hem izolasyon kuralları hakkında bilgilendirme yapmakta hem de en ufak bir ayrıntıyı atlamamak adına temaslıların temaslısını ( yani yakın zamanda bu kişilerin de iletişim kurduğu kişileri ) önlem amaçlı araştırmakta ve kapsamlı bir filyasyon çalışması yürütmektedir.

Yaygın temas taraması ve sıkı takip salgının önünü kesmede en önemli silahlarımızdır.

 

Çalışmalarımız sadece saha ile sınırlı değildir. Gün içerisinde İlçe Sağlık Müdürlüğü personelimiz il dışından ilçemize giriş yapan ve 14 gün izlenmesi gereken tüm vatandaşlarımızla iletişime geçip gerekli izlemleri yapmakta, vaka temaslı olarak sisteme düşen vatandaşlarımıza anında ulaşarak, en yakın zamanda filyasyon ekibinin adrese intikalini sağlamaktadır. Filyasyon çalışması yapılan ve evinde  izole olan vatandaşlarımız ise 14 gün boyunca Aile Hekimlikleri tarafından günlük olarak takip edilmektedir. Bu kapsamlı çalışmanın tüm verileri ülke genelinde ortak olarak kullanılan sisteme anında kaydedilmekte olup çalışmaların devamında bizlere yardımcı olacak güvendir bir veri havuzu oluşturmaktadır. Unutmayalım ki her sağlam veri virüse karşı bir silahtır.”ifadesine yer veren Dr. Çabuk  açıklamasını

“Bizler her ne kadar mücadele içinde olsak da sizlerin desteği olmadan beklediğimiz sonuçları almamız mümkün değil. Sizlerden isteğimiz, pandemi sürecinde konulan kurallara uymanızdır. Sağlıkla Kalın Evde Kalın” diyerek tamamladı.







ETİKETLER: