akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Fındık, Ferrero’ya teslim edilemez

Fındık, Ferrero’ya teslim edilemez
28.08.2019 19:48
426
A+
A-

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, geçen sene yaptığı miting çağrısında “Fındık, Ferrero’ya teslim edilemez” demişti. Şimdi ise Sosyal medya twitter hesabından paylaşımda bulunan Enginyurt, Ferrero’ya seslendi.

Enginyurt’un sosyal medya paylaşımında şunları yazdı; “Fındık üreticisinin yegâne düşmanı, İtalyan firması Ferrero’dur. Ferrero, seni savunan ihracatçılar yüzde 60 fındık alımını yapana söz söylemek yanlış diyorlar ya, onların senden çıkarı var.

Bizim için tekelci, fındık üreticisinin düşmanısın. Seninle her platformda mücadele edeceğiz.”

Enginyurt, 2018 tarihinde yaptığı açıklamada da, “Fındık işi Ferrero’ya teslim edildi gibi. Ordu ve Giresun halkı hazır olun. Fındık mitingi için meydana inme zamanı geldi. Cumhur ittifakı falan diyenler, şimdi zamanı değil diyenler.

Şimdi tam zamanı. Her şeye zam yapıldı, fındık Ferrero’ya bırakıldı. Yok, öyle yağma, şimdi meydan zamanı. Fındık, Ferrero’ya teslim edilemez. Bütün Milletvekilleri sizi de bekliyorum” belirtmişti.

Türkiye’nin en büyük fındık ihracatçısı ve piyasanın en büyük firması olan Oltan Gıda, Nutella’nın üreticisi olan İtalyan Ferrero’ya satılmıştı.

Çikolata üreticisi Ferrero, 2014 yılında tamamını satın aldığı Oltan Gıda’nın ismini de ‘Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş.’ olarak değiştirmişti. Merkezi Trabzon’da olan Ferrero Fındık, İstanbul’daki ofisleri, Düzce, Trabzon ve İzmit’teki fabrikaları ile faaliyetlerine devam etti.