akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4456
EURO
34,6357
ALTIN
2.384,36
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Mekam marka sırt çantaları kimyasal madde barındırıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde Mekam marka ‘Renkli Baskılı Fuşya Beslenmeli İlkokul Çantası’ modelinde tehlikeli kimyasal madde içerdiği tespit edildi.

Mekam marka sırt çantaları kimyasal madde barındırıyor
23.12.2018 17:34
432
A+
A-

Okul alışverişi aynı zamanda tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Etiketsiz ürünler, ne kullanıldığı bilinmeyen birçok tekstil ürünü piyasada satılırken Gümrük ve Ticaret Bakanlığı denetimlerini her geçen gün artırarak devam ediyor.

TEHLİKELİ KİMYASAL MADDE

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan denetimde, ‘Mekam’ marka ‘Renkli Baskılı Fuşya Beslenmeli İlkokul Çantası’ modelinde “Bazı tüketici ürünlerinin tehlikeli kimyasal  madde içeriğine yönelik piyasa gözetimi ve denetimine ilişkin tebliğ’ maddesinde  izin verilen limitlerin üzerinde tehlikeli kimyasal madde içerdiği tespit edildi.

TOPLATILACAK

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı,  tarafından güvensiz olduğu tespit edilen bu ürünlerin piyasaya arzı yasaklanmış olup, piyasada bulunan ürünlerin toplatılıp bertarafına karar verildi. Bu kararın yanı sıra velilerin de aldıkları çantaları mutlaka imha etmeleri gerekiyor. Yapılan denetimlerde bu çantada limitlerin üzerinde tehlikeli maddenin çok fazla üzerinde olduğu ifade ediliyor.

İLETİŞİME GEÇİN