akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3454
EURO
34,8480
ALTIN
2.383,17
BIST
10.212,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Bakan Özlü ERDEMİR’i Özel Endüstri Bölgesi Yapacağız

Bakan Özlü ERDEMİR’i Özel Endüstri Bölgesi Yapacağız
26.05.2018 20:24
565
A+
A-

24 Haziran Seçimlerine ilişkin başlattı saha gezisi kapsamında, gün içinde Bartın ve Zonguldak’ın ardından Karadeniz Ereğli’ye gelen Bakan Özlü, Gülüç beldede bulunan Büyük Anadolu Ereğli Otel’de konuştu.
Zonguldak Ereğli arası karayolunun yapılışı anlatan Özlü, “gelirken yollardan geldik, şimdi eskiden buralar tek şeritliydi, dağdan, tepeden zor geçerdik. Şimdi tüneller, bölünmüş yollarımız var bunları bizler yaptık AK Parti yaptı. Yaparsak yine biz yaparız, yaparız yaparsa yine AK Parti yapar. Seçim beyannameleri açıklandı. Bizim bütün vaatlerimiz, konuşmalarımız, rasyoneldir yani sağlam temellere oturur. Hesaba kitaba dayanır ve bir gelecek ait hayaller, idealler taşır” diye konuştu.

“ADAYLAR VAR, KONUŞUYORLAR”

Özlü, ülke siyasetine ilişkinse isim vermeden eleştirdiği CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin bir televizyon kanalındaki sözlerini eleştirerek şu ifadeleri kullandı:
“Cumhurbaşkanı adayları var, meydanlarda konuşuyorlar. Diğer partilerin adayları var dinliyoruz. Bir kısmı gerçekten Türkiye’yi tanımıyorlar, Türkiye’nin çok gerisinde kalmışlar. Bahsettikleri konular 1930’lü yıllara ait.
Geçenlerde öğretmen olmasına rağmen dersine iyi çalışmayan bir Cumhurbaşkanı adayı var. Yani öğretmen kökenli olmasına rağmen derslerine iyi çalışmayan bir Cumhurbaşkanı adayı var. Geçenlerde diyor, yerli marka otomobil, ben seçilirsem bunu iptal edeceğim diyor, kapatacağım diyor bu işi. Şimdi bakın Türkiye’nin kendi markası ve Türkiye en büyük ihracat kalemi otomotiv sanayidir. Türkiye’de çok gelişmiş, kuvvetli bir otomobil yan sanayi vardır. Türkiye dünyanın en prestijli markalarına parça üretir. Kuvvetli, esnek bir yan sanayidir, 10 bin, 100 bin sipariş verirsiniz anında gönderir. Son 50-60 yılda oluşan bu alt yapıyı biz artık yerli bir otomobil ile taçlandıracağız.
Küresel bir başarı hedefliyoruz. Dolayısıyla bu adaylarımızın dar vizyonu, dünyaya kapalı vizyonu, dar çerçevedeki düşünceleri bizim hayallerimizi anlaması mümkün değil. Bir de hep yıkma üzerine. ‘Yaptırmak, yıkarım, durdururum’ felsefe, düşünce dünyası bu. Oysa biz yaparız, AK Parti yapar, yapmışızdır, yapmaya da devam edecektir.”

ERDEMİR AÇIKLAMASI

Özlü, Trabzon için geçerli olmak üzere ‘kıyı kanunu yasası’ değişikliği yapılacağı sırada AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çakuroğlu’nun girişimi ile değişikliğe Zonguldak’ın da dahil edildiğini anlatarak konuyu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Erdemir’e getirdi. Özlü, “pek yakında Erdemir’i özel endüstri bölgesi alan edeceğiz. Erdemir bu bölgenin bir değeridir. Üretim, reform paketi kapsamında çıkarttığımız kanun kapsamında Erdemir’i özel endüstri bölgesi olmasını sağlayacağız” dedi.
Bakan Özlü, partililerin eşliğinde ilçeden ayrıldı.