akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Mahallede Şenlik Var… Mahalle Şenlendi…

Mahallede Şenlik Var… Mahalle Şenlendi…
28.04.2018 19:30
430
A+
A-

Akçakoca Belediyesinin Katkıları  , Mahalle Pazarı Kadın Aktivistleri İle Mahalle Muhtarlığının Ortak Çalışması Sonucu Mahallede Şenlik Var Etkinliği Gerçekleştirildi. Mahalle pazarının Tarihi Bir Yoğunluk yaşadığı açılış gününde laz böreği ve baklava yarışması, Resim ve Fotoğraf sergileri, Sokak müziği, güzellik yarışmaları, TSM Konseri ve sende horon oyna etkinlikleri ile dolu dolu bir gün yaşandı.

Akçakoca Yukarı mahallede “Mahalle şenliği” Festivali gerçekleştirildi.

Kadın girişimciler tarafından yöresel eşya ve yiyeceklerin satıldığı dükkanlar sayesinde, hem tanıtımı öne çıkartmak hem de bütçelerine katkı sağlamak için Akçakoca Belediyesi tarafından Mahalle şenliği festivali düzenlendi.

2 gün sürecek olan şenliğin programı saat 13.00’te ”sanat sokağının” açılışıyla start aldı. Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve çok sayıda protokol mensubu kurdele keserek açılış yaptıktan sonra, sokakta bulunan sanatsal çalışmaları incelediler.

Daha sonra mahalle kadınları tarafından protokol üyelerine çeşitli yiyecekler ikram edildi.

Konuyla ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, mahallenin unutulmuş bir yer olduğunu, kuş uçmaz kervan geçmez bir yer olduğunu, ancak yapılan projeler ile bu mahalleyi canlandırdıklarını söyledi.

Göreve geldiği günden itibaren bu mahalleye çok önem ve değer verdiğini belirten Yemenici, “İlk olarak evlerimizi restore etmeye başladık. Bu restore işlemleri belki 10-15 yıl sürecektir. 140’a yakın tescilli binamız var. Bazılarına mesken bazılarına kamu kurumları için kimisi ise pansiyon olacak şekilde devam edecek. ilk başlarken yazın açıyorduk. Sonra kışında başarabiliriz dedik. Bu nedenle esnafımıza kapalı stantlar yaptırdık. Malzeme aldırdık. Bu şeklide devam ediyoruz” dedi.

Mahallenin yapılan yatırımlarla canlandığını vurgulayan Başkan Yemenici, “Akçakoca diyince aklınıza ne geliyor denildiğinde artık burası simge olarak ön plana çıkıyor. Bir çok simge haline gelen yer var ama en önce burası akıllara gelmeye başladı. Artık buraya turlar geliyor. Çevre il ve ilçelerden gelenler oluyor. Buranın artık yöresel tatlının tadıldığı,el emeği göz nuru işlerin yapıldığı ürünler satılıyor. Artık burada ki mahalle şenliğini geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bu şenlikte çeşitli oyunlar, yarışmalar var. Seneye inşallah daha farklı yarışmalarımızda olacak.Doya doya o eski günlerimizi tekrardan yaşayacağız.” diye konuştu.

Mahallenin gelişmesi canlanması için tüm kurumlarla çalıştıklarını aktaran Yemenici, şunları kaydetti:

“Akçakoca halkı mahalle halkı ve sivil toplum kuruluşları, muhtar ve paydaşlarımız özellikle esnafımızla birlikte anlatmaya gayret edeceğiz. İşin başındayız. Bu gün herhalde en kalabalık gününü yaşıyor. Akşam saatlerine doğru daha kalabalık olacak. Akşam da konserimiz olacak. Yarışmalar olacak. Herkesi mahalle şenliğine bekliyoruz.Mahallenin içerisinin araç trafiğinin olmadığı, ıhlamur kokusu altında, kuş sesleri eşliğinde tarihi doku, sanatsal eserlerin insanın ruhunu dinlendirdiğini bu nedenle tercih edilebilirliği en üst seviye çıkarttığımızı düşünüyoruz”